Scroll Top

Завршница Манаковог културног лета

zavrshnitsa-manakovog-kulturnog-leta
Сличне теме

Амбијенталним извођењем монодраме МИЛОШ ВЕЛИКИ, КЊАЗ СРПСКИ , Александра Дунића, коју је по тексту Милована Витезовића режирао Милан Рус, у петак 30.септембра у Манаковој кући завршава се једномесечна манифестација Манаково културно лето.

Током манифестације У Манаковој кући и „у гостима“ приређено је 25 концерата, представа, поетских вечери и филмских пројекција. Манаково културно лето организовали су Танграм Центар и Етнографски музеј у Београду, у сарадњи са продукцијом Тоуцхсоунд и уз подршку Министарства културе и информисања РС.

О ПРЕДСТАВИ

Монодрама ”Милош Велики-Књаз Серпски”аутора Милована Витезовића у извођењу Александра Дунића, је поуздан подсетник да је снагом воље појединца и читавог народа могуће преокренути неповољне вишевековне историјске прилике и изборити се за часно име и место у историји! Вера, нада и идеали су највећи покретачки мотиви који могу од појединаца да стварају дивове и да је идеал слободе највећа вредност за који су се наши преци борили и жртвовали стварајући предуслов да се ми, њихови потомци, афирмишемо у пуном капацитету и славимо живот као људи!

Фото: Промо

Додај коментар: