Scroll Top

Првог октобра је спектакуларно отварање 25. јубиларне сезоне Опере и театра Мадленианум!

prvog-oktobra-je-spektakularno-otvar
Сличне теме

ПАРИСКИ ЖИВОТ

Како се забавља париска златна младеж, коме ће љубав поклонити светски позната глумица, а коме верени, али несташни шведски барон који је у Француску дошао да окуси чари које скрива Париз? И која је у свему томе улога богатог и страственог Бразилца? Све то и много више, погледајте у музичком спектаклу Жака Офенбаха ПАРИСКИ ЖИВОТ, чији превод либрета и адаптацију потписује Игор Њеидлицх, у режији и адаптацији Роберта Бошковића, под диригентском палицом Весне Шоуц и у кореографији Милице Церовић!

Љубитељи мјузикла, оперете, доброг и искреног хумора и раскошне сценографије (Весна Режић) и костимографије (Душка Нешић) имаће прилику да уживају у музичкој посластици у трајању од два сата и 10 минута, која се пева на српском, а титлована је на енглеском.

Париски живот говори о двојици пријатеља, Раулу и Бобинеу, који у друштву својих пријатеља и послуге губе дане у опкладама, а оне укључују растављање срећних парова, разарање веридби или чак бракова. Бобине је неупитни победник готово свих тих опклада, а Раул се сећа само једне давне победе, оне када је сломио срце познате глумице Метеле, у коју је и даље искрено заљубљен. Она, како се чини, не дели његове осећаје, јер се на железничкој станици на којој су је младићи одлучили дочекати, понаша као да их уопште не познаје.

Бобине пристаје на опкладу свих опклада да би Раул добио прилику да врати образ заводника.  Та „невина забава” париске златне младежи укључује план према којем Раул мора да разори љубавну идилу следећег најбогатијег пара који стигне на станицу тако да освоји срце даме. На срећу, нису морали дуго да чекају, јер возом стиже богати шведски барон Гондремарк са својом љупком вереницом и кћерима из првог брака. Раул одлучује да се представи као туристички водич Хотела Ле Гранд, а барона и његову пратњу угости у својој вили у центру Париза, лажући их да је то хотел. Да ова „забава” буде још потпунија, побринуће се Раулов и Бобинеов пријатељ, Бразилац Жозе, који игром случаја са својих осам вереница такође долази возом и нема му друге него да одседне у Рауловом „хотелу”.

Уз обиље комичних тренутака, забуна, обрта, раскошних кореографија те препознатљивих Офенбахових мелодија, све одговоре доноси величанствена оперета Париски живот. Дашак Париза у овом распеваном и разиграном музичком комаду донеће велики ансамбл представе:

Раул: Димитрије Цинцар-Костић, Бобине: Арсеније Тубић, Метела: Бранислава Подрумац, Барон де Гондермарк: Милош Ђорђевић, Бароница: Ана Цветковић, Жозе: Ђорђе Стојковић Фрик: Жарко Степанов, Габриел: Весна Ђурковић, Полин: Невена Ђоковић, Шаршенула: Ања Орељ, Фреја-Клара: Вања Милачић, Урбан: Петар Ђурђевић, Алфонс: Милан Милосављевић, Јозеф: Немања Бајић, Најављивачица: Милена Моравчевић, Гонтран: Ђорђе Виктор Влајић, а ту је и оркестар Опере и театра Мадленианум, као и бројни хорски и плесни ансамбл.

 Љубавне игре, комедија забуне, величанствена атмосфера, разиграни певачи и глумци. Смех, музика, раскош кореографије, богатство сцене и костима је довољан разлог да присуствујете отварању сезоне 2022/2023 Опере и театра Мадленианум и осетите дух љубави, дух ПАРИСКОГ ЖИВОТА

Фото: Ђорђе Томић и Зоран Шкрбић

Додај коментар: