Scroll Top

Желимо да се боримо за европски и светски врх 

zelimo-da-se-borimo-za-evropski-i-svetski-vrh
Сличне теме

Српски шахисти спремни за предстојеће изазове

У просторијама дневног листа Ало! данас је одржана конференција за новинаре Шаховског савеза Србије

Пред шахистима Србије су велики изазови, а оно што је повод за одржавање ове конференције је предстојеће Екипно првенство Европе, које ће се одржати у Будви крајем године од 10. до 21. новембра.

Такође, саопштени су и састави женске и мушке репрезентације за предстојеће такмичење, на којем Шаховски савез Србије, чији је Ало! медијски спонзор има велике амбиције.

На конференцији су се новинарима обратили председник Шаховског савеза Србије – Драган Лазић, селектори женске и мушке репрезентације, Алиса Марић и Миодраг Перуновић, као и чланови репрезентације и вишеструки шампиони Србије, Теодора Ињац и Александар Инђић.

– Хвала свима што сте дошли да испратите овај догађај. Српски шах наставља путем којим је кренуо пре три године, амбиције су нам велике и ово надолазеће првенство Европе дочекујемо заиста спремни. Честитам им овом приликом на резултатима које постижу. Наш нови члан репрезентације је и Алексеј Сарана, сениорски актуелни првак Европе, док је Теодора Ињац ушла у првих 40 на свету. Имамо сјајан тим на челу са селекторима Перуновићем и Алисом Марић која је у следећем мандату нови селектор женске репрезентације. Оно што је важно, то је да нам следе припреме за ово важно европско такмичење. Пратићемо наступ наше репрезентације са великим оптимизмом. Задовољство ми је што у Савезу имамо тако јединство, доста јако поверење имамо између себе. Пре месец дана смо покренули иницијативу да се шах врати у школе. Шах у Србији има велику масовност, јаку базу, али желимо да то појачамо додатни кроз школски систем. Поносан сам на то што се сви играчи одазивају на позиве селектора, рекао је Лазић.

Потом, реч је имала и селекторка женске репрезентације, Алиса Марић.

– Атмосфера у екипи је одлична што је важно за остваривање добрих резултата. На првој табли је наша најбоља шахисткиња, Теодора Ињац, ту су и Марина Гајчин, Тијана Мандура, Јована Ерић и Адела Великић. Радујем се што ћу као селектор сарађивати са овим дивним девојкама, рекла је селекторка на конференцији.

Селектор мушке репрезентације је Миодраг Перуновић, који је саопштио свој списак шахиста за наредно такмичење, а реч су имали и шахисти Теодора Ињац и Александар Инђић.

Фото: Борба

Додај коментар: