Scroll Top

Зијах Соколовић отовориће 48. ИНФАНТ

zijah-sokolovi-otovori-e-48-infant
Сличне теме

Свечано отварање 48. Интернационалног фестивала алтернативног и новог театра – ИНФАНТ, уједно и манифестације „Дани америчке културе“  биће организовано у четвртак, 2. септембра у 20.00 часова, на театарској бини Културног дистрикта, на Булевару деспота Стефана 5, у оквиру Калеидоскопа културе.
Публици ће се обратити селектор  Фестивала Александар Поповски и амерички амбасадор  Ентони Годфри, а 48. ИНФАНТ отвориће глумац и редитељ Зијах Соколовић који ће извести део своје кабаретске монодраме “Међуигре 0-24”. Представом “Пошта” Словенског народног гледалишча у Марибору, у 21:00 час, почеће главни такмичарски део.


Пратећи програм почеће у 17 часова и то на три локације: у Културном центру Новог Сада биће приређена радионица савременог плеса кореографкиње Исе Степанов и драматуршка радионица глумца Ненада Пећинара; У Српском народном позоришту посетиоце очекује радионица ауторског тима представе „Midlsex“, а занимљив програм попут циркуске, редитељско-филмске, луткарске и bodyart радионице биће приређен у просторијама ОПЕНС-а, где ће посетиоци моћи да се упознају и са стритартом и стрипом, а након 20 часова, биће одржна радионица „Светлосне приче – магије са графоскопа“.  
Другог дана Фестивала, у петак, 3. септембра, осим бројних занимљивих радионица, публику у Креативном дистрикту, од 19.30 часова очекује стендап Мариане Аранђеловић, а пола сата касније представа „Спектакл“  загребачког Студија за савремени плес. У суботу, 4. септембра, посетиоци, осим осталог, биће у прилици да од 20:30 часова погледају комад „Голманов страх од пенала“ Српског народног позоришта.
Последњег такмичарског дана 5. септембра, Битеф театар своју представу „Као да крај није ни сасвим близу“ извешће на малој сцени Српског народног позоришта и то у 12,14,16 и 18 часова.  Проглашење победника 48. ИНФАНТ заказано је за 19:30, када ће глумац и редитељ Зијах Соколовић, у част награђених одиграти монодраму „Лијево десно глумац“, чиме ће Фестивал бити и затворен. 

Извор: КЦ Нови Сад

Додај коментар: