Scroll Top

ЗИМСКИ ШАХОВСКИ ФЕСТИВАЛ “ПАРАЋИН 2022”

zimski-shahovski-festival-para-in-2022
Сличне теме

Зимски шаховски фестивал “Параћин 2022” почео је данас на базенима “Престиж” у организацији Омладинског шаховског клуба Параћин.Први део одржава се од 17-23 јануара где су на програму 3 турнира, и то Аматерски OPEN турнир, Интермајсторски Бергер турнир и OPEN Blitz турнир.

Други део фестивала биће одржан у хотелу “Орбис” од 24.јануара до 6.фебруара и ту су на програму укупно 4 затворена турнира, сваки са по 10 играча.Повлачењем првог потеза на шаховској табли почетак првог кола главног турнира  прогласио је Владимир Милићевић, председник Општине Параћин.

Присутнима су се обратили и директор Туристичке организације Параћина Владан Вучковић, као и Андрија Јоргић, генерални секретар Шаховског савеза Србије.

– У име Шаховског савеза Србије желим да вам пренесем да смо поносни на овај турнир у Параћину који има дугу традицију.Свима желим пуно успеха, они који данас не победе, победиће неки други пут, и имајте на уму да предаја никада није била опција и да је шах једна витешка игра, истакао је Јоргић.

Према речима директора фестивала Саше Јевтића, све је спремно да велика шаховска манифестација протекне без проблема, уз поштовање свих анти-епидемијских мера. У сарадњи са шаховским пријатељима из Уједињених Арапских Емирата у суботу, 22.јануара биће организован заједнички брзопотезни турнир на којем се очекује учешће од стотину играча.

Фото: Борба

Додај коментар: