Scroll Top

Звездарци прославили свој дан

zvezdarci-proslavili-svoj-dan
Сличне теме

Рођендан београдске општине

Празник је обележен низом спортских и културних садржаја, Свечаном академијом и доделом награда

Градска општина Звездара обележила је Дан општине и 79 година од ослобођења Звездаре у Другом светском рату низом манифестација од 12. до 16. октобра.

Организовани су бројни културни, уметнички и спортски садржаји, намењени свим генерацијама Звездараца, попут хуманитарног турнира у малом фудбалу за ученике звездарских школа, шаховског турнира, Слаткишијаде – Школске олимпијаде, ватерполо утакмица између Радничког и Црвене звезде на базену СЦ Врачар, као и турнира у кик-боксу за ученике млађих разреда основних школе.

На Дан општине 16. октобра почела је с радом и Канцеларија за младе ГО Звездара, а започели су и радови на изградњи гасоводне мреже, једној од највећих инвестиција на овој општини.

И ове, као и претходне, године, поводом обележавања Дана општине, одржана је Свечана академија у препуној сали Театра Вук, којој су присуствовали руководство ГО Звездара, ученици звездарских школа и њихови наставници и родитељи, као и многобројне званице.

Председник ГО Звездара Владан Јеремић осврнуо се у свом говору на развој ове општине и свега што је урађено у протеклих годину дана да би се створили квалитетнији услови за живот становника Звездаре.

Јеремић је захвалио граду Београду и републичким институцијама на помоћи у реализацији инфраструктурних пројеката.

На свечаној академији уручена су и признања појединцима и институцијама и пријатељима општине. Међу добитницима су били Хусеин Мемић, министар туризма и омладине, Светозар Мијаиловић, председник ФК Црвена звезда, Иван Ћурковић, председник ФК Партизан, Марко Попадић, директор ЈКП “Градска чистоћа”, др Александра Ружичић, директор Дома здравља Звездара, генерал Милорад Ступар, Фондација “Дајана Пауновић”, глумица Оливера Викторовић, Андрија Јоргић, директор “Борбе” и председник ШСБ, и други.

 

– Почаствован сам овим признањем и свакако да ћемо сарадњу на пољу културе, али и шаха, с општином Звездара наставити и убудуће – истакао је Јоргић.

Награђени су и најважнији гости на Свечаној академији, ученици основних и средњих школа који су освојили награде на републичким такмичењима.

У културно-уметничком програму наступиле су сестре Гобовић и њихов хор Славујчићи, као и КУД “Свети Сава”.

Фото: Предраг Митић

Додај коментар: