Scroll Top

Ако срце не куца три пута…

ako-srtse-ne-kutsa-tri-puta
Сличне теме

БУБЊАР ДРАГОЉУБ ЂУРИЧИЋ

Чувени бубњар Драгољуб Ђуричић преминуо је 15. марта у 69. години од последица ин­фекцијом корона вируса. Ђури­чић је током живота наступао са неким од најпознатијих име­на домаће, регионалне и свет­ ске музичке сцене, учествовао је на снимању око 70 албума и наступио је на више од 6.000 концерата.

Рођен је на Цетињу 10. фе­бруара 1953. године, а каријеру је започео у групи The End и Круне, а крајем 1972. основао је састав Веритас. Три године касније у Београд се преселио из Херцег Новог и прикључио се групи Ribelli, са којом је пра­тио готово све популарне поп и рок музичаре тог времена, попут Душана Прелевића, Ке­ мала Монтена, Арсена Дедића и многих других.

Уследила је сарадња са групом Мама Цоцо, чији је фронтмен био Дадо Топић, у Yu групи је провео две године, а потом је Ђуричић наступао са Леб и сол, саставом Кербер… Остварио је успешну сарадњу са легендама Ролинг Стонес, али и домаћим звездама Здрав­ком Чолићем и Ђорђем Бала­шевићем. Писаоје и музику за позоришне представе.

­ Музика је базирана на рит­му, живот је базиран на њему. Ако срце не откуца три пута у ритму, четврти пут неће ни от­куцати ­ говорио је Ђуричић. Остао је познат и по свом ан­гажману на протестима про­тив режима Слободана Мило­шевића деведесетих година.

ФОТО: LIVEPRODUCTION

Додај коментар: