Scroll Top

Бесплатан џез концерт у Божидарцу

besplatan-dhez-kontsert-u-bozhidartsu
Сличне теме

Центар за образовање и културу „Божидарац” поново организује бесплатан садржај за љубитеље музике, па ће се тако  данас, 31. марта с почетком у 20 часова одржати концерт Лане Јањанин и Дине Развић са Биг бендом РТС који недвосмислено представља најзначајнију џез институцију у земљи. Концерт се реализује у сарадњи са Музичком продукцијом РТС, Удружењем “Душко Гојковић Џез Иницијатива”, а уз подршку градске општине Врачар.

Директор Божидарца, Владимир Кљајић, истиче да су се Лана Јањанин и Дина Ризвић већ увелико уписале у регионалну џез историју као прве даме које су компоновале, аранжирале, одсвирале, отпевале и снимиле свој опус за џез оркестар.

– Осим ауторских песама, оне се баве и обрадом њима драгих композиција у џез маниру, зато нам је част као установи да организујемо концерт. Школоване су на Беркли колеџу и Универзитету музике у Бечу, тако да ће бити привилегија да пружимо прилику публици да ужива и упозна овако редак спој компоновања, аранжирања, џез певања са врхунским извођењем Биг бенда РТС. Имајући у виду да обе уметнице имају мање од тридесет година надамо се да ћемо у публици имати и млађе генерације које ће заволети џез – истакао је Кљајић.

Фото: Промо

Додај коментар: