Scroll Top

Отворен Салон архитектуре у Музеју примењене уметности

otvoren-salon-arhitekture-u-muzeju-pr
Сличне теме

Доделом награда, синоћ је у Музеју примењене уметности у Београду, отворен 44. по реду Салон архитектуре под слоганом „Заокрет“, и трајаће све до 30. априла.

Изложбу која ће трајати до краја априла, отвориле су заједно в.д. директора МПУ Дубравка Ђукановић, директорка Републичког завода за заштиту споменика Маја Лалић, суоснивач Женског архитектонског друштва и председница организације „Миксер”.

Фото: Р. Прелић

Салон је посвећен активном односу према савременим токовима архитектонског обликовања и деловања у контексту актуелних друштвених, економских и климатских изазова, док пратећи програм увек доноси низ занимљивих тема, догађаја, гостију и изложби. Панели, радионице и предавања одржаваће се уторком и четвртком од 18 сати, а стручна вођења кроз изложбу биће средом у 18 сати и суботом у 13 сати.

На овогодишњем Салону, на свечаности која ће се одржати 14. априла први пут ће бити уручена награда „Јелисавета Начић”, коју је установило Женско архитектонско друштво и која ће се додељивати и наредних година.

Додај коментар: