Scroll Top

Јавна библиотека Дољевац обележила 53 године постојања

javna-biblioteka-dolevats-obelezhila-53-g
Сличне теме

Јавна библиотека Дољевац обележила је данас 53 године свог постојања и рада. Јубилеј најзначајније установе културе у овом крају  обележен  је Свечаном академијом уз културно уметнички програм и доделу плакета и захвалница. Директор ове културне установе Боги Митић уручио је директору „Борбе“ Андрији Јоргићу захвалницу за сарадњу и допринос  очувању основне идеје новина и часописа „Борба“.

У име потпредседнице Владе и министарке културе и информисања Маје Гојковић, Бранислав Маричић, шеф Кабинета примио је плакету за успешну сарадњу и изузетан допринос развоју и унапређењу културе у општини Дољевац. Дану библиотеке присуствовала је и помоћница министра за културно наслеђе и дигитализацију Данијела Ванушић.

Библиотека је од данас богатија и за 1000 наслова, од школске лектире, класичних књижевних дела, до популарних наслова и то  донацијом програмске акције „Књига солидарности“.

Подсетимо, давне 1969. постављени су темељи библиотечке делатности у општини Дољевац. 31.марта те године, у књигу инвентара библиотеке уписано је прво штиво, па се управо тај датум обележава као дан установе. Занимљиво је рећи и то да су се прве просторије библиотеке, те 1969.године, налазиле у полицијској станици у Дољевцу.

Педесет трећу годину постојања и рада Јавна библиотека дочекује у новом амбијенту, реновираној згради установе, са богатим библиотечким фондом од преко 50.000 наслова и низом значајних манифестација и садржаја пре свега за децу, али и све остале становнике овога краја.

Фото: Борба

Додај коментар: