Scroll Top

„БОРБА“ У ПОСЕТИ ГРАДУ БАРОКА И ВИНА

borba-u-poseti-gradu-baroka-i-vina
Сличне теме

Екипа часописа „Борба“, своје сада већ добро познате промоције и акције, овог месеца одржала је у граду барока и вина, Стерије и Паје Јовановића-граду Вршцу.

Прва станица посете била је Културни центар овог града и том приликом потписан је Споразум о пословној сарадњи са овом установом културе, којој је „Борба“ донирала 50 наслова издања „Вечерњих новости“. Директор КЦ Вршац, Давор Стојковић захвалио се на донацији и истакао да ће књиге послужити као повод за отварање нове библиотеке Културног центра.

– Драго ми је да данас постоји часопис који се бави искључиво темама из културе, и надам се да ћемо заједно са „Борбом“ убудуће сарађивати и урадити заједничку изложбу, рекао је Стојковић.

Андрија Јоргић, директор часописа „Борба“ истакао је да је Борба током претходне године потписала Споразуме о пословној сарадњи са неколико десетина Културних центара широм Србије, а да ће сарадња са Културним центром овог града значити и самом граду и Вршчанима, с обзиром да су у плану многе акције и културни догађаји у којима ће заједнички учествовати.

Чланови редакције нису пропустили прилику и да се увере да је град Вршац познат по виноградима и добрим винима, посетивши једну од винарија овога града,а након тога на тргу Светог Теодора Вршачког грађанима је подељено више стотина примерака новог броја часописа „Борба“, чије стране краси управо и репортажа о једном од најлепших банатских градова.

Наизоставан део посете био је обилазак Шаховског клуба „Бора Костић“, који за непуне две године обележава век постојања, а више о самом раду клуба екипу „Борбе“ упознао је Бобан Богосављевић, вршачки велемајстор.

Текст и фото: Борба

Додај коментар: