Scroll Top

Борба за мене значи истрајност, традицију и иновацију

borba-za-mene-znachi-istrajnost-tradits
Сличне теме

НАТАЛИЈА KУНИЋ ПОКЛОНИЛА ИЛУСТРАЦИЈЕ НА КОЈИМА СУ МОТИВИ НАШЕ ЗГРАДЕ И ЛИСТА

Поводом обележавања века имена Борба, млада уметница Наталија Kунић поклонила је редакцији илустрације с мотивима зграде и листа Борба јер, како сама каже, то име код ње још од малих ногу буди много емоција. Са Борбом је повезана кроз генерације, преко деде који је писао за лист и мајке, која је рођена и живела је у истој згради.

– Дан кад сам се упознала с редакцијом и свим марљивим људима који је чине увек ћу памтити. Понела ме је њихова срдачност, однос према младима и свеопшти осећај припадности. Тај сусрет ме је инспирисао да нацртам шта мени значи Борба. А то су три речи: истрајност, традиција и иновација. И после 100 година овај лист одише свим тим квалитетима и мноштвом других. И верујем да ће у наредних 100 година имати још већи утицај на младе, перспективне људе, гладне културе – истакла је ауторка.

“Пошта Србије” објавила је управо пригодну поштанску марку “100 година НИ Борба”, а аутор ликовног предлошка је Наталија Kунић, чији је цртеж зград “Борбе” послужио као мотив на марки.

Ова марка носи ознаку номиналне вредности 30 динара, штампана је техником вишебојне офсет штампе у новосадском “Форуму”, а на шалтерима пошта у Србији продаје се у табачићима од 10 марака.

Додај коментар: