Scroll Top

Добар штимунг и након празника

dobar-stimung-i-nakon-praznika
Сличне теме

Водич за јануар и фебруар

Препоруке за добар провод у наредних месец дана кад је реч о филмским и музичким садржајима

Иако се празнични маратон завршио, добра забава у наредном периоду се наставља. Дане који нам предстоје можете провести уз звуке добро познатих имена на престоничким концертима или се пак одлучити да посетите неки од предстојећих филмских фестивала.


Панчево филм фестивал

Након четворогодишње паузе, на неколико локација у Панчеву од 19. до 21. јануара биће одржан Панчево филм фестивал. На отварању у Дворани Културног центра Панчева биће приказан румунски филм “Не очекујте превише од краја света” редитеља Радуа Жудеа. На програму је још пет дугометражних остварења: “Призван и позван”, “Екскурзија”, “Зло не постоји”, “Lost Country” и “Диско играч”.

Осим филмских остварења, публика ће пре пројекција имати прилике да погледа и музичке спотове алтернативних музичких састава које су режирали млади филмски редитељи, као и да учествује у разноврсном пратећем, едукативном и музичком програму. Током другог и трећег дана фестивала биће приказани краткометражни филмови младих аутора, а организатори истичу и програм намењен средњошколцима – Млади жири. Уз поменути Културни центар, фестивал ће бити реализован и у Штаб Погону и Трећем простору.


Гала концерт дечје филхармоније

Традиционални концерт Дечје филхармоније “Срце чује радост” ове године биће одржан 2. фебруара у Мтс дворани у Београду, с почетком у 19.30. Публика ће имати прилику да ужива у чувеним класицима у извођењу талентованих, младих солиста, уз пратњу оркестра и под диригентском палицом Љубише Јовановића. Поред класичне музике, на репертоару ће се наћи и популарни савремени и филмски хитови, као и етно и џез програм. Почасни гости биће RocHoir Kids и Јована Обрадовић.


Калиопи

у БеоградуКонцерт македонске поп диве Калиопи заказан је за 4. фебруар. Након три године она поново долази у српску престоницу, те ће ово бити њен осми велики концерт у Београду, а други по реду у Мтс дворани. Калиопи је током каријере имала много хитова, који су је учинили једном од најцењенијих и најпопуларнијих певачица на Балкану, те ће београдска публика имати прилику да слуша њен специфичан глас и емоцију коју преноси кроз музику.


Концерт Тијане Богићевић

Тијана Богићевић, један од најраскошнијих вокала и власница бројних музичких хитова, одржаће велики београдски концерт у Мтс дворани 18. фебруара. Поп звезда овим концертом наставља низ распродатих наступа широм Србије. Са својим бендом састављеним од врсних музичара публици ће уприличити двочасовни концерт, у ком ће се низати веома препознатљиве песме с њених албума, а посетиоци ће уживати у раскошним музичким аранжманима, романтичним текстовима и гостима изненађења.


Мрежа фестивала Јадранске регије

Друго Зимско издање Мреже фестивала Јадранске регије, заједнички пројекат водећих филмских фестивала из региона (Фестивала ауторског филма Београд, Филмског фестивала Херцег Нови, Љубљанског међународог филмског фестивала, Сарајево филм фестивала и Загреб филм фестивала), биће одржано од 20. до 29. јануара. Публика ће током манифестације бесплатно моћи да погледа пет награђиваних филмова који ће бити приказани онлајн на платформи ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Као својеврсно загревање за онлајн програм, уочи почетка Зимског издања биће организоване и бесплатне биоскопске пројекције у градовима организатора. У Београду ће у петак 19. јануара, у 19 часова, у сали шест Мтс дворане бити приказан филм “Јахачи” словеначког редитеља Доминика Менцеја. На онлајн платформи моћи ћете да погледате награђивана остварења из региона “Стриц”, Андрије Мардешића и Давида Капца, “Да ли сте видели ову жену”, Душана Зорића и Матије Глушчевића, “Гарбура” Јосипа Жувана, “Јахачи” Доминика Менцеја и документарац “Музеј револуције” Срђана Кече.


Фото: Промо

Додај коментар: