Scroll Top

Допринос Поште Србије култури

doprinos-poshte-srbije-kulturi
Сличне теме

У сарадњи са Удружењем драмских уметника Србије, Пошта Србије издала је ново пригодно издање маркица под називом Великани српског глумишта. Међу портретима је осам глумачких легенди: Милена Дравић, Татјана Лукјанова, Љиљана Крстић, Радмила Андрић, Миодраг Радовановић Мргуд, Михаило Миша Јанкетић, Марко Николић и Предраг Ејдус.

Специјална издања уручена су породицама и пријатељима глумаца, а ова филателистичка серија изашла је уочи Светског дана позоришта – 27. марта.

– „Поштанска марка као један од симбола националне културе говори о вредностима,наслеђу и идејама једног друштва, мотиви се пажљиво бирају, а наше марке одликују се ручном израдом цртежа и слика, по чему су посебно цењене у земљи и свету. Како марке остају занавек, попут уметничких достигнућа и дела наших глумачких великана, оне ће чувати успомену на њих за будуће генерације”, изјавио је в.д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић и захвалио се Удружењу драмских уметника Србије.

Издање садржи осам марака, четири коверта првог дана (ФДЦ) и пригодан жиг. Ауторка марака је академска сликарка мр Марина Калезић, док је стручну сарадњу у реализацији издања обезбедило Удружење драмских уметника Србије. До сада су на поштанским маркама на укупно девет издања, 72 марке посвећене глумачким великанима.

Додај коментар: