Scroll Top

Други „Meta World“ фестивал од 9. до 15. децембра у Београду

drugi-meta-world-festival-od-9-do-15-decembra-u-beogradu
Сличне теме

Друго издање Meta World фестивала савремене уметности биће одржано од 9. до 15. децембра у сали Биоскопа Балкан у Београду

Meta World фестивал је усмерен ка савременом стваралаштву: музици, сликарству, театру и модном дизајну, али и новим гранама као што је уметност гејминга и примена вештачке интелигенције и технологија у развоју културне индустрије.

Фестивал обрађује и тему родне равноправности, а поред концерата, инсталација и презентација, биће организоване и дискусије на актуелне теме.

Овај јединствени фестивал потекао је од анасамбла Метаморфозис и његових оснивача Татјане Јовановић Мирковић и Саше Мирковића. Фестивал је први пут одржан у децембру 2022. године када је окупио 50 домаћих и иностраних извођача, а посетило га је око 3000 гледалаца.

Овогодишњи Meta World угостиће неке од најеминентнијих уметника светске сцене као што су:

Marc Sinan Company из Берлина,

Duo Lab 51 из Карлсруеа,

Kayhan Kalhor, добитник Грами награде и најпознатији кеманчиста на свету,

– Габриел Прокофиев, један од водећих електро-музичара у Европи и

– Драгана Огњеновић, најистакнутија српска модна дизајнерка

Циљ фестивала је да се савремено стваралаштво приближи широј публици и да се омогући да уметност широког спектра буде доступна свакоме. Такође, мисија фестивала и ансамбла је да у домаћим и светским оквирима промовише и унапреди српско савремено стваралаштво.

Ансамбл Метаморфозис је најистакнутији српски оркестар који изводи уметничку музику са идејом да промовише савремено стваралаштво са акцентом на српско стваралаштво. Основан је 2005. године и од тада ниже успехе у земљи и иностранству. Више пута је награђиван домаћим и иностраним признањима. Поред самосталних пројеката и турнеја у земљи и иностранству, ансамбл је пуних 15. година сарђивао са светски признатим композитором Гораном Бреговићем чиме је употпунио и унапредио свој рад.

Ансамбл је ове године покренуо и Metamorphosis Orchestra Academy, едукативну платформу за младе између 16. и 30. година, чиме је пружио могућност младим људима да стекну нова искуства и праксу.

Улазнице за фестивал доступне су на свим продајним местима Tickets сервиса, као и онлајн.

Контакт: Саша Мирковић, уметнички директор ансамбла Метаморфозис

моб: 060 641 22 47

 metamorphosisasha@gmail.comото

Промо

Додај коментар: