Scroll Top

Дух Јапана у Београду!

duh-japana-u-beogradu
Сличне теме

Несвакидашња и оригинална „Аниме симфонија“ 26. априла у МТС дворани

Дух Јапана стиже на пролеће у Београд! Сасвим необична и оригинална музичка форма под називом „Аниме симфонија“ биће одржана 26. априла у мтс Дворани. Под диригентском палицом чувеног јапанског диригента Кеничи Шимуре, за београдску публику магичне тонове Далеког Истока извешће Српски симфонијског оркестар, а публика ће имати прилике да доживи прави спектакл вођен духом „друге стране света“. Реч је наиме о спајању музике из познатих аниме филмова и тананих нота Симофонијског оркестра.

Анима симфонија настала је инспирисана АНИМОМ- карактеристичним стилом цртане анимације пореклом из Јапана, а музички концепт маестра Кеничи Шимуре уједињује најпопуларније филмове и игре из овог стилског опуса и класичну музику. Јапански уметник, који је по ранијим наступима у престоници, познат Београђанима, руководиће ансамблом састављеним од десетина искусних оперских музичара, као и солиста.

Публику верну овом стилу, али и оне који би да открију нови музички правац, очекује музика познатих анима и игара:Sailor Moon, Evangelion, Macross, NieR: Automata, Final Fantasy, Chrono Cross, Persona, Samurai Warriors, Dragon Quest, Chrono Trigger, Kingdom Hearts, Ni no Kuni, Nioh и друга популарна дела јапанске анимације и индустрије игара, док ће музику пратити и пројекције филмова не видео биму.

Фото: Промо

Додај коментар: