Scroll Top

Екипа редакција “Борба” у посети Смедереву

ekipa-redaktsija-borba-u-poseti-sme
Сличне теме
IMG_8285

Туристичка организација Града Сомбора ће 21. и 22. јуна 2024. године, организовати изложбено – продајну манифестацију „Улица старих заната“, на простору Главне улице.

Екипа редакције “Борба” посетила је у петак, 7. маја средњевековну престоницу Смедерево, чије су знаменитости представили у априлском издању часописа.

Као и претходне већ добро познате промоције, тако И ова у Смедереву одржана је на градском тргу, и том приликом чланови редакције обрадовали су Смедеревце бесплатним примерцима Борбе.

У сарадњи са првим комсијама, односно екипом „Вечерњих новости“, Борба је организовала још једну у низу многобројних акција у циљу подстицања и очувања културе грађана и значајних културних институција наше земље. Овога пута, реч је донацији књига Народној библиотеци Смедерева, која је ове године прославила 175 година постојања, те су тим поводом ове две новинске куће одлучиле да им донирају симболичних 99 наслова, због навршених 99 година постојања имена Борба.

Директор „Борбе“ Андрија Јоргић уручио је поред књига директорки библиотеке Марини Лазаревић и комплет који садржи дванаест бројева часописа „Борба“ штампаних у 2020. години.

– Изузетно смо поносни на ову прву заједничку акцију донације књига из фонда издавачке делатности „Вечерњих новости“ и што дарујемо библиотеци која је по датуму оснивања друга у Србији после Народне библиотеке Србије. У питању је 99 наслова, а симболика овог броја је у 99 година постојања имена „Борба“- рекао је Јоргић.

Дугогодисњи директор библиотеке, Марина Лазаревић, дочекала је госте раширених руку а потом и упутила све у историју и садржај овог смедеревског драгуља који броји приближно 300.000 библиотечких јединица.

– Сви ови наслови које сте нам поклонили наћи ће се на нашим полицама, а наша библиотека ће се наредне године на академији поводом Дана библиотеке пригодно захвалити дародавцима- истакла је Марина Лазаревић.

Поред тога што је садржај ове библиотеке од националног значаја и осим домаће јавности привлачи пажњу и европских земаља, помоћ и добра воља државе и грађана попут оне коју су редакција “Борбе” И “Вечерњих новости” показали, је увек преко потребна и добродошла, како би се очувао национални идентитет. Стога је ова институција била одличан избор за почетак оваквих акција.

Посету Смедереву чланови редакције закључили су обиласком Смедеревске тврђаве ,која је достигла свој врхунац још у 15. веку, када постаје престоница деспота Ђурђа Бранковића и која носи једну фасцинантну причу из историје нашег народа коју вреди чути.

фото LiveProduction

Додај коментар: