Scroll Top

Екипа редакције БОРБА посетила је епицентар културних манифестација – Врњачку Бању

ekipa-redaktsije-borba-posetila-je-epi
Сличне теме

Како традиција налаже, нови број часописа Борба доноси увек неку нову и интересантну дестинацију у Србији. Овога пута изабрали смо једну од најпосећенијих туристичких локација, Врњачку Бању. Са свим културним садржајем који овде можете добити Врњачка Бања је постала синоним за епицентар манифестација. Прва станица била нам је општина и наш домаћин  председник општине Бобан Ђуровић, који нас је упознао са свим потенцијалима и погодиностима ове дестинације, али смо разговарали и о будућим плановима који ће унапредити ово место и учинити још привлачнијим за туристе. Овај сусрет изнедрио је многе идеје које се тичу унапређења културног живота Врњачке Бање.

Након општине екипа редакције упутила се у КЦ у ком нам је домаћин био директор Саша Миленковић, са киме имамо успешну сарадњу пуне две године. Такође, овом приликом донирали смо 50 наслова из богатог опуса Вукотић медиа и на тај начин обогатили књижевни фонд библиотеке.  Посебну част приредили су нам новинари ,,Врњачких новина” са којима смо разменили искуства. Трећа обавезна дестинација нам је ТО где нас је дочекао директор Иван Трифуновић, који нам је показао новоотворени амфитеатар Данила Бате Стојковића. Предмети које смо имали прилике да видимо као и приче и анегдоте као и појединости из Батиног живота мало је рећи да нас нису оставили равнодушнима. Наш главни домаћин, приповедач и пријатељ наше куће Никола Ђзамић на шармантан начин нас је  упознао са свим појединостима овог места.

Наравно, самом крају, део акције у којој екипа највише ужива свакако је дружење са грађанима и подела бесплатних примерка нашег часописа, која нам најбоље преноси дух и атмосферу града, а са овога пута преносимо изузетне импресије. Колико год пута да сте обишли Врњачку Бању, ово место ће вас увек изненадити својим богатим културним садржајем.

Додај коментар: