Scroll Top

ТУНЕЛСКА ПЕЋИНА ЗАМНА

tunelska-pe-ina-zamna
Сличне теме

Вечерас ће у Галерији Мокрањчеве родне куће у Неготину премијерно бити приказан документарни филм “Тунелска пећина Замна”. Ово је још један филм професора биологије у пензији и еколога Данила Петровића који жели да пробуди еколошку свест и прикаже лепоте природе.

У жељи да промовише природне лепоте источне Србије професор билогије у пензији и председник Еколошког удружења Бадем“ из Неготина мр Данило Петровић снима документарне филмове, сматрајући да се преко филмова најбоље дочаравају природне вредности одређених подручја, али и делује на публику будећи њену еколошку свест.

Својим суграђанима вечерас ће представити документарни филмо “Тунелска пећина Замна” насталим у оквиру истоименог пројекта који је финансирало Министарство заштите животне средине.

-Кроз петнаестоминутни филм приказано је заштићено подручје на реци Замна, која је исклесала клисуру и тунелску пећину у коју понире, а чија је дужина око 150 м. Овај предео представља прибежиште за многе биљне врсте које су преживеле ледено доба, тако да је вегетација специфична. Филм такође, проучава геолошке карактеристике, биљне врсте и вегетацију- укратко је за Данас представио своје најновије остварење Данило Петровић, иначе награђивани аутор на фестивалима који се баве заштитом животне средине и туризмом.

Фото: daljine.rs

Додај коментар: