Scroll Top

Харис Дикинсон у улози оца у филму „Бунтовница“

haris-dikinson-u-ulozi-oca-u-filmu-buntovnica
Сличне теме

Након награде на Санденс фестивалу, номинације за награду BAFTA за најбољи британски филм остварење Бунтовница са Харисом Дикинсоном у главној улози наћи ће се од 22. фебруара у домаћим биоскопима

Филм “Бунтовница” (Scrapper) редитељке Шарлот Риган (Charlotte Regan), са Харисом Дикинсоном у главној улози, заживеће на великом платну биоскопа од четвртка, 22. фебруара.

Након светске популарности и филма “Троугао туге” британском глумцу млађе генерације Харису Дикинсону (Harris Dickinson) поверена је изазовна улога младог оца који се изненада појављује пред девојчицом која је, након смрти мајке препуштена животу без икога.

На филму дебитује четрнаестогодишња Лола Кембел (Lola Campbell) коју светска критика хвали и подржава, а Британски Independent пише да је управо Лолина разиграна и пркосна Џорџија блистала у филму и да се током године неће пронаћи толико допадљивих ликова. Gardian напомиње да је реч о нежном приказу небезбедног живота једне девојчице и да је само спајање улога пред камерам много теже него што изгледа, а да су Дикинсон и Кембел то постигли веома добро.

Живописна комедија о оцу и ћерки прати причу дванаестогодишње сналажљиве девојчице Џорџије која, након смрти своје мајке, тајно живи сама у свом стану, у радничком предграђу Лондона. Заједно са пријатељем Алијем новац зарађује крађом бицикала, а социјалне раднике држи на дистанци претварајући се да живи са својим ујаком.

Ниоткуда, појављује се њен до тада непознат отац, убеђујући Џорџију да мора да се суочи са стварношћу. Незаинтересована за ову изненда нову родитељску фигуру, девојчица се тврдоглаво опире његовим саветима. Док се прилагођавају новим околностима, схватају да обоје имају још много тога да науче.

Филм је премијерно приказан на Санденс фестивалу где је освојио награду у категорији World Cinema Dramatic, а потом је понео номинацију за награду BAFTA у категорији за најбољи британски филм.

Фото: Промо

Додај коментар: