Scroll Top

ИН МЕМОРИАМ:ГОРАН МИТРОВИЋ (1970-2021)

in-memoriamgoran-mitrovi-1970-2021
Сличне теме

Горан Митровић Првак и солиста Ансамбла народних игра и песама КОЛО из Београда изненада је преминуо у 51. години. Вест о прераном губитку колеге, уметника, педагога и једног од најблиставијих фолклорних играча данашњице како саопштавају из матичне куће, колеге и даље са неверицом прихватају.

Горан Митровић је рођен је 1970. године у Београду. У Ансамбл народних игара и песама КОЛО примљен је 1990. године, а 2006. добија статус првака у ком је остварио велики број успешних улога. Поставио је већи број самосталних кореографских композиција у матичној кући и на другим сценама.

Сарађивао је са Балетском школом Лујо Давичо у Београду као педагог народне игре, са ансамблима АКДУ Лола и АКУД Бранко Крсмановић, као и са Народним позориштем у Београду.

Након дипломирања и специјализације на Високој школи за обуку и образовање васпитача у Кикинди, уписује Институт за уметничку игру у Београду где је под менторством Проф. Дијане Милошевић стекао звање Мастер аудио и визуелни уметник – Уметничка игра 2020. године.

-Горан је био вођа, био је колега, био је пријатељ. Без њега КОЛО више никад неће бити исто. Али сећање на њега је оно што ће нас носити даље, што ће нам давати снагу да, њему у част, наставимо са песмом и игром. Слава му, написали су из Ансамбла народних игара и песама КОЛО.

-Од њега, у ствари не можеш да се опростиш. У шоку смо, нема више најбољег али оставио је иза себе ученике који ће се заувек трудити да буду исто то, најбољи, зато што је он тако желео. Зато што за другачије није знао, написали су из Абрашевића поводом смрти Горана Митровића, уметничког директора панчевачког Абрашевића (2014. -2021.).

-Колега Митровић је био златни пример да жеља за учењем, истраживањем, преиспитивањем и констнатним радом никада не престаје. Није прошло дуго од његовог изузетног мастер рада “Основна театарска постојаност у музичко-сценским делима – кореографији и њена проблематика стварања данас” да би се одлучио за корак  даље и постане кандидат за Докторске студије. Делили су нас дани од тог новог сусрета,саопштили су из Института за уметничку игру.

Додај коментар: