Scroll Top

Из стања сморен у стање оран

Сличне теме

Без патње бисмо били несавршена бића, стога је патња васпитни алат Творца...

АУТОРСКИ ТЕКСТ БАНЕТА БОЈОВИЋА АКА БАНЕТА САНШАЈНА

Yo, Yo, What’s up? What’s goin’ on? O, you have tired toth’s, tired mind, you gotta remove that and make high toth’sto feel better just like beautiful weather!!

Уморне мисли су заје*ана ствар. Чине да се цели осећамо уморни, у смислу ума и тела. Прво што треба да урадимо кад кренемо да се осећамо тако јесте да кренемо да практикујемо размишљање “живим мислима”. “Живе мисли” имају рад да наш ум и тело премости у живост. А што више живости показујемо, имаћемо више виталности и енергије. “Живе мисли” имају тај основни значај јер што више преокупирају наш ум, одмах по- чиње да одбацује све штетне мисли, као што су страх, мржња и други конфликтни ставови. Чим се то деси, наш ум испуњава полет и ентузијазам. На тај начин умор нестаје и одвија се очигледно обнављање енергије. Треба избегавати да се препуштамо уморним мислима и ставовима. Велика важност у овој причи је свакодневно избацивање свих уморних мисли. У времену од 24 сата најбоље је време “избацивања” пред спавање. Неких петнаестак минута. Много је лепше и корисније урадити тако нешто него отићи на спавање с умом пуних несрећних мисли јер, у том случају, џабе се после питамо зашто смо имали немиран сан и зашто ујутру устајемо уморни.

Људски ум је склон да преко дана нагомилава разну збрку иритација, кајања, озлојеђености и узнемирења. Ако дозволимо да се све те “fu**ed up” енергије нагомилају, оне онда закрче ум и постају узнемирујући фактор у свести. Постоји једна готивна идеја како да се изборити с овим, у питању је визуелизација. Ах, поново та визуелизација… Знам. Волим да је спомињем често, а шта ћу кад је толико моћна, а још недовољно схваћена и прихваћена. Визуелизација је “бацање” овог сувишног психичког пртљага у имагинарну корпу за отпатке. То пружа осећај олакшања од психичког оптерећења. Што више успемо да растеретимо ум, аутоматски му дајемо више простора да се опусти и ужива у мирном обнављању.

Генерално треба избегавати та стања, напола будни, напола заспали, напола живи, напола мртви. То је болест сивила. Један од начина како се извући из тога јесте да човек упосли свој ум мислима о осмишљавању неке нове идеје о новом интересовању јер уливање новог и великог интересовања у наше мисли може одједном да растера умор и пружи нам нови осећај енергије и живости.

Лично сам “xy” пута имао тих осцилација у животу напола жив, напола сморен до бола. И то је у више наврата умело да траје неко извесно време, док не бих самом себи почео да сугеришем: “Ајде, брате, нека акција, ајде нека нова идеја да ми падне напамет, ајмо неку идеју, ајмо, ајде, ударићу те, нервираш ме, ајде неку нову идеју, морону један…” И тап, одједном просветљење. Енлигхтнесс! Глупо ми је да набрајам шта сам све прошао, које сам школе завршио, курсеве, које сам послове радио, па креације у музици, да не испадне да се овом приликом пласирам.

Чињеница је да кад мало снагом воље погураш свој ум и кад ти избаци неку екстра идеју, да ум обузима аутоматски интересовање, које надјачава било какве сморене мисли, тело реагује, живнеш, престане да те боли било шта што си истриповао у том претходном стању сивила, батерије ти се напуне да ниси ни знао где је максимум и пребацујеш се из стања сморен у стање оран! Негде верујем кад тако запомажемо у себи да се покренемо, али у правом, креативном и здравом смеру, да то бог чује и да нам он “баца” те идеје на памет. Уопште, људи који истински верују у бога, који су у апсолутној хармонији са тим најчистијим и најачим извором виталности и здраве енергије, да живе без неких великих узнемирења, а камоли та прича напола живи, напола мртви.

Ево за пример имам једног доброг друга који је својевремено био члан мог бенда. У неком тренутку се окренуо богу, али оно 100 одсто. Не као фанатик, већ уредно, прво завршио теологију, па постао ђакон, сада је све- штеник. Он, брате мили, толико има енергије, снаге, значи цео вибрира. Притом, увек је ведар, насмејан, пун позитивне енергије и увек је вољан да помогне оним људима који су у невољи. Тако да и та опција може да помогне да се човек тргне од уморних и сморених мисли. Да се окрене православним цитатима и сигурно ће му бити лакше. Лично то радим с времена на време и увек ми се поправи расположење.

И за крај, још један детаљ, а то је блокирати свој ум од било којих врста брига и фрустрација. То су два става која исисавају сву енергију. Peace!

ФОТОГРАФИЈЕ: LIVEPRODUCTION

Додај коментар: