Scroll Top

Изложба ,,Бата у 90 слика“ отворена у Осечини

izlozba-bata-u-90-slika-otvorena-u-osecini
Сличне теме

У уторак, 24. јуна 2024. године у Галерији Народне библиотеке Осечина отворена је изложба ,,Бата у 90 слика“ поводом 90 година од рођења славног глумца Велимира Бате Живојиновића

У име домаћина присутнима се обратила директор Библиотеке Ана Васиљевић, а више о изложби говорила је аутор Елена Стојановић, затим директор „Борбе“ Андрија Јоргић, глумчев син Миљко Живојиновић и председник општине Осечина Никола Томић, који је и прогласио изложбу отвореном.

Поставку путујуће изложбе Бата у 90 слика“ чине фотографије из богате архиве часописа ,,Борба“, а изложба је урађена у сарадњи ,,Борба“ и породице Живојиновић, уз подршку Минстарства културе Републике Србије. Осим изложбе која пружа јединствен увид у богату каријеру и живот једног од најомиљенијих глумаца са ових простора,директор Борбе Андрија Јоргић открио је да је у плану да се о Бати сними и играни филм, који би, према његовим речима био и национални интерес, с обзиром на то да је реч о икони српске и југословенске кинематографије.

Председник општине Никола Томић изразио је задовољство што је изложба посвећена једном од наших највољенијих глумаца своје место нашла и у Осечини, и том приликом се и захвалио гостима на речима подршке упућеним становницима ове општине због тешкоћа које су претрпели услед елементарних непогода које су задесиле овај крај претходних дана.

Изложбу у Осечини сви заинтересовани ће моћи да виде у наредних десетак дана, након чега наставља свој пут по Србији, а своје путовање завршиће у Пекингу, где чувани Валтер траје као глумачка икона.

Фото: Библиотека Осечина

Додај коментар: