Scroll Top

ИЗЛОЖБА СКУЛПТУРА НЕНАДА ВАЦИЋА „ДЕКОНСТРУКЦИЈА  КОНСТРУКЦИЈЕ“

izlozhba-skulptura-nenada-vatsi-a-dek
Сличне теме

Изложба под називом „Доконструкција конструкције“ ликовног уметника Ненада Вацића, добитника друге награде прошлогодишњег (зрењанинског) ликовног конкурса „30×30“ отвара се у петак, 8. јула у салону Културног центра Зрењанина у 19 часова.

Поставка ће садржати око тридесетак скулптура које  ће публика моћи да погледа до 2. августа. Аутор наводи да је на почетку настанка својих радова полазио од претпоставке  да кроз њих симболички говори и да их ствара  са намером да  оплемени  високоурбанизоване просторе  и дехуманизоване средине покушавајући да им  удахне нову енергију и живот.

У једној од фаза настанка схватио је да су они као скулптурa сама себи довољни којој није потребна коегзистенција са архитектуром. Самим тим своје радове почео je самостално да  излаже у оквиру изложби а за неке од њих је и добио награде.

Ненад Вацић је извео  петнаест  дела у јавним просторима, у земљи и иностранству.  Имао je девет самосталних,  учествовао на више од седамдесет  групних изложби у земљи и иностранству, као и на десет  интернационалним симпозијумима. Добио је петнаест награда, захвалница и почасних диплома. Аутор и реализатор је пет наградних трофеја.

Фото: Промо

Додај коментар: