Scroll Top

ЈУБИЛАРНЕ X СОМБОРСКЕ МУЗИЧКЕ СВЕЧАНОСТИ – СОМУС 2022

jubilarne-x-somborske-muzichke-svechano
Сличне теме

Славећи десети рођендан, од 29. септембра до 2. октобра, СОМУС окупља уметнике који су га кроз његову кратку, али значајну историју несебично помагали и подржавали и фестивал уздигли на највиши ниво фестивала класичне музике у региону. Са том идејом овогодишњи СОМУС својој публици доноси солистичке реситале и концерте камерних ансамбала великих уметника, као и концерт оркестра младих суграђана, ученика музичке школе „Петар Коњовић”.

Од уметника наступају Александар Маџар и Адриан Брендл (Велика Британија) на отварању, Бојан Зулфикапашић исте вечери, Мате Бекавац (Словенија), Маиред Хики (Ирска) и Пер Рундберг (Шведска) у петак 30.09. Сутрадан су у поподневним часовима Зоран Крајишник и Лаура Леваи Аксин, а увече је Камерни оркестар „ФБ банда” са уметницима од предходне вечери. У недељу у преподневним часовима наступа хор МШ „Петар Коњовић” са гошћом Соњом Шарић, уз пратњу Михајла Зурковића и под диригентком палицом Мине Бошњак. На затварању X СОМУС-а наступа Соња Шарић у клавирској пратњи Страхиње Ђокића са циклусом соло песама.

Сви програми СОМУС-а се одржавају у Свечаној сали Градске куће. Главни организатор фестивала је Културни центар „Лаза Костић“ Сомбор, уз подршку Града Сомбора, Министарства културе и информисања Републике Србије, Покрајинске Владе, Ц. Бецхстеин центра. Од 8. септембра креће продаја карата за фестивал, по цени од 200 и 300 динара, зависно од програма. Карте ће се продавати радним данима и суботом у термину од 10 до 13 часова на благајни Културног центра „Лаза Костић” Сомбор, Венац Радомира Путника 2, као и на дан концерта на улазу у Свечану салу Градске куће Сомбор, сат времена пре почетка концерта.

– Наводи се у саопштењу.

Фото: Промо

Додај коментар: