Scroll Top

Представа поводом 100 година од рођења Душка Радовића

predstava-povodom-100-godina-od-ro-ena-d
Сличне теме

У Малом позоришту „Душко Радовић“, у суботу 10. септембра у 18 часова биће изведена премијера луткрске представе за децу „Кад је био мрак“, редитеља Бојана Ђорђева.

Овом представом ће бити обележен јубилеј 100 година од рођења песника и писца Душка Радовића. Прва реприза очекује нас у недељу у 12 часова. У представи играју Владислава Ђорђевић, Данило Бракочевић, Ивана Аџић, Јована Цветковић и Милош Анђелковић. Драматург преставе је Тања Шљивар, дизајн лутака, сцене и видеа: Синиша Илић, дизајн костима: Маја Мирковић, Биљана Тегелтија-Бојанић и музика: Марија Балубџић.

Душко Радовић рођен је у Нишу 1922. године, а био је српски песник, писац, новинар, афористичар. Поред тога, био је главни уредник „Пионирских новина”, уредник Програма за децу Радио Београда, уредник Програма за децу Телевизије Београд, уредник листа „Полетарац”, новинар „Борбе” и (од 1975. године) уредник Студија Б. Најширој публици је познат по афоризмима којима је будио Београђане на таласима Радија „Студио Б“, који су касније објављени у три књиге „Београде добро јутро”.

Фото: Промо

Додај коментар: