Scroll Top

Како постати добар човек

Сличне теме

Без патње бисмо били несавршена бића, стога је патња васпитни алат Творца...

После свих дивних ствари које су ми се десиле у фебруару, налетео...

Ауторски текст Банета Бојовића АКА Банета Саншајна

Жеља ми је да све борбе ка позитиви пренесем на папир не бих ли и друге покренуо да размишљају и делају у том правцу

Драги браћо и сестре!

Уочи нама веома значајне годишњице часописа Борба, у овом броју ми је некако инспиративно да кажем тј. напишем неку реч о томе колико ми значи што сам део целе ове сјајне приче. Већ само име часописа – Борба мене је уболо право у центар у смислу личне борбе коју водим ка само-освешћивању, чишћењу од старих, погрешних програма стечених што из куће, што с улице. Исто тако и борбе с дугорочним пороцима, о чему ћу посебно причати и која ће ми бити једна од главних тема кроз неко време.

Наиме, пре неколико година, кад сам седео на кафи с фотографом Иваном из Борбе, почела је тема како би било добро да почнем да пишем колумну у, сада, нашем часопису. Руководиоци часописа су ми дали зелено светло, што ми је било неописиво драго и на чему сам им неизмерно захвалан.

С обзиром на то да сам већ у то доба дубоко зашао у ове теме, читајући многобројне књиге различитих писаца и сакупљајући мноштво цитата из православља, главни задатак који сам дао себи у животу био је – како постати добар човек. Жеља ми је да је смисао моје колумне буде да све те борбе ка позитиви пренесем на папир не бих ли било кога другог покренуо да размишља и дела у том правцу. Волео бих да успем да убацим то семе здравих мисли да проклија, како код мене тако и код сваког читаоца, поготову код оних који исту или сличну борбу воде.

Значи, борба “светла против таме” или “доброг против зла”. Кроз све ово време, у протекле три године, упознао сам целу редакцију и схватио да је сјајна екипа. Променио сам ранији став да је рад у колективу пакао. Још један доказ да никад не треба шаблонизовати људе и догађаје.

Генерално, кад човек крене да ради на себи, да се искрено труди да промени лоше навике и лош поглед на свет и крене да воли људе и себе, да гледа добро у људима и догађајима, а не лоше, почиње полако да се ствара пријатан осећај у њему који је неизмерно леп. То аутоматски даје повода да настави тим путем.

Један пример из личног живота – пре неких седам-10 година пролазио сам кроз веома мрачан период, који ме је натерао да се мењам. Тако сам и почео да читам и да се чупам. После, отприлике, две године почео сам коначно позитивно да зрачим. А то сам осетио кад су људи сами почели да ми се јављају на улици, с осмехом.

Тако да, поред музике коју стварам, мислим да ми је ова прича коју пишем свих ових година исто толико драга, да не кажем – вероватно и много битнија. Помоћ другима у било ком смислу бог највише цени, а ја се надам да ћу успети до краја да останем на страни свог бога, Господа Исуса Христа.

Фото: Live Production

Додај коментар: