Scroll Top

Концерт гитарског квартета „4G’S”

koncert-gitarskog-kvarteta-4g-s
Сличне теме
Naked - foto Vladimir Jević

Концерт у Дому омладине Београда 8. марта,биће нека врста рекапитулације богатог опуса,...

Четврта сезона циклуса концерата „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у петак  8. децембра у 20 часова присуствујете концерту гитарског квартета „4G’s”, петом концерту класичне и популарне музике у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

 На захтев публике, током четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” у сали ће у посебној витрини бити изложене неке од нота композиција српских композитора из нотне архиве Музеја, које се, као особеност циклуса изводе на сваком концерту у аранжманима самих музичара.

Гитарски квартет „4G’s” чине гитаристи Стефан Дејановић, Милош Вуковић, Павле Жаркић и Стефан Миленковић.

На програму су композиције Шигеруа Мацуоке, Петра Иљича Чајковског, Паула Белинатија, Клариса Асада, Фредија Меркјурија, Братислава Златковића, Патрика Руа, Јохана Пехелбела и македонска народна песма „Прошета се Јовка Кумановка”, а поред њих, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Цена карте износи 250 РСД.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на јутјуб каналу Историјског музеја Србије већ у суботу 9. децембра.

Такође, на јутјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Подсећамо Вас да је у Историјском музеју Србије презентована изложба „Чекајући сталну поставку”, коју заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).

Фото: Историјски музеј

Додај коментар: