Scroll Top

Пехар квалитета Новосадског сајма за Туристичку организацију града Сомбора

pehar-kvaliteta-novosadskog-sajma-za-turisticku-organizaciju-grada-sombora
Сличне теме

Овогодишњи Сајам туризма у Новом Саду одржан је од 30. новембра до 02. децембра. Сајам је био значајан и због великог јубилеја – стогодишњице Новосадског сајма

Туристичка организација града Сомбора на свом штанду представила је понуду града и насељених места, као и понуду СРП Горње Подунавље. За ову прилику припремљени су и нови промо материјали везани за села, етно-куће и салаше. Посетиоцима је предочена понуда винарија и винара Сомбора и Риђице, манифестације, као и понуда установа културе. Упоредо са изложбеним делом манифестације, реализоване су презентације актуелних пројеката и трендова у туризму, као и састанци са будућим сарадницима.

Вече пре првог сајамског дана организовано је Вече шампиона. На основу оцена комисије коју чине туристички радници са богатим искуством, Туристичка организација града Сомбора освојила је шест златних медаља – за унапређење туристичке понуде кроз манифестациони туризам, за подстицање развоја туристике инфраструктуре на територији града Сомбора, за подстицај развоја одрживог туризма на територији града

Сомбора, за успешну сарадњу са туристичким субјектима на територији града Сомбора, за промоцију туризма града Сомбора кроз рекламни материјал, за унапређење културног туризма на територији града Сомбора и пехар Новосадског сајма за квалитетну туристичку промоцију града Сомбора.

Ова признања представљају подстрек за даљи рад и реализацију нових активности и пројеката са циљем унапређења туристичке понуде града, која из године у годину привлачи све већи број посетилаца, о чему сведоче подаци мерења броја посета слици „Битка код Сенте“ и број посетилаца манифестација, којих је годишње у Сомбору преко стотину. Пројекти попут „Амазон оф Еуропе“, „Смартер Амазон оф Еуропе“ и придруживање Републике Србије Глобалном савету за одрживи туризам, што ће резултовати сертификацијом Сомбора као прве дестинације одрживог туризма у Србији, у наступајућем периоду значајно ће допринети још бољем позиционирању Сомбора на туристичкој мапи региона.

Фото: ТО Сомбор

Додај коментар: