Scroll Top

Концерт на Ромулијани

kontsert-na-romulijani
Сличне теме

„Зајечарско културно лето на Феликс Ромулијани“ наставља се у понедељак 18. Јула у 20:30 часова „Концертом за клавир у четири руке” египатског пијанисте Мохамеда Шамса и београдске пијанисткиње Јованке Вишекруне Јанковић. Организован је и бесплатан превоз. Полазак је у 19:30, испред Позоришта.

Господин Шамс је врхунски пијаниста, можда и најбољи класични уметник млађе генерције који живи у Њујорку и Египћани су веома поносни на њега. Јованка је истакнута пијанисткиња из Београда која успешно води АртЛинк, асоцијацију која се бави промоцијом уметника из Србије и њиховим повезивањем са уметницима из света кроз различите међународне пројекте.

Заједно са Јованком, Мохамед Шамс је одржао пијанистички реситал у зајечарском театру, 20. децембра прошле године. Покровитељ догађаја је град Зајечар, а организатори Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ Народни музеј „Зајечар“ ,Туристичка организација града Зајечара, уз велику помоћ пројекта  „ЕУ за културно наслеђе и Туризам“ и немачке агенције за сарадњу ГИЗ.

Фото: Промо

Додај коментар: