Scroll Top

Махер за све

maher-za-sve
Сличне теме

Микан Козомара, певач, кантаутор и водитељ

Трудим се да у животу будем махер за све што волим, каже музичар поводом објављивања нове песме

Микан Козомара јавности је познат као мултиталентована личност. Он је певач, кантаутор, песник, ТВ водитељ, опробао се и као глумац, а у слободно време бави се сликањем.

У приватном животу он је супруг, брижан отац и дека четворо унучади.

Музиком се бави од најраније младости, када учи да свира гитару, а с непуне 22 године оснива групу Бадеми и почиње с писањем песама и компоновањем.

Музиком наставља професионално да се бави као извршни продуцент, текстописац и композитор Жарку Станићу и на том албуму се појављује Миканова кантауторска песма “После свега љубави…”.

На албуму “Једино моје” издвојила се нумера “Када ме напусте сви”, за коју се може рећи да је Миканова музичка лична карта. Међу његовим хитовима су и “Одлазим”, “Свирај да боли”, “Моје очи тужне”, “Немирно си море”… Након више од годину дана од последње песме Микан је обрадовао своје фанове синглом “Махер”.

– Трудим се да у животу будем махер за све што волим, а музику заиста волим, она је мој живот – каже Микан за Борбу.

Међутим, наставља он, после четврт века бављења музиком, размишљао је да музичке копачке окачи о клин.

– Онда ми је мој драги пријатељ Баша понудио ову прелепу песму, која ми се веома допала. Прихватио сам је и тако продужио циклус. Мислим да ће “Махер” заинтригирати цео регион – наводи Микан.

Текст и музику радио је Драгиша Баша, а аранжман један од наших најбољих аранжера Горан Ратковић Рале.

Нова песма и пратећи спот инспирисани су поезијом и премијерно објављени на певачев рођендан.

Спот снимљен на више локација у Новом Саду, у којем се појављује и Новосађанка Ирина Вукчевић, режирао је сам Козомара.

Од 2005. Микан ради и као ТВ уредник и водитељ. На новосадској телевизији Јесењин почиње ауторску емисију културно-забавног карактера “Опуштено с вама”, коју касније пребацује на ТВ Коперникус у Београду.

До сада је угостио преко 3.000 гостију из света музике, медицине, филма, спорта и многих других професија.

– Поента је да уз много страсти, енергије и магије пренесемо неку лепу емоцију и у ова луда времена људе бар на тренутак одвојимо од тог реалног, да их мало орасположимо и вратимо им осмех. Има ли шта лепше – описује Козомара своју емисију, која у континуитету траје већ 18 година.

Када је музика у питању, Козомари предстоји радно лето. “Махер” је на прво слушање заразио регион, па је уследило још примамљивих пословних понуда.

– Увек сам се трудио да сарађујем с најбољима. На препоруку мојих пријатеља, стигла је понуда од једног од најбољих хрватских кантаутора Мира Буљана. Написао је дивну песму, која асоцира на Оливера Драгојевића, за коју су констатовали да је идеална за мене с обзиром на то да је моја музика ближа медитеранском поднебљу. То је уједно и музика коју највише волим. Ако дође до сарадње с Миром Буљаном, могуће је да ћу издати плочу и за “Кроација рекордс” – најављује певач.

Аутор: Снежана Ђорђевић

Фото: Александра Богићевић

Додај коментар: