Scroll Top

Месец добрих мелодија

mesec-dobrih-melodija
Сличне теме

Музички водич за свачији укус и душу

Почетак јесени обилује концертима великих регионалних звезда

Крај је летњим одморима, почиње школска година, а самим тим и сезона разноврсних културних догађаја у Београду. После бројних фестивала
одржаних у унутрашњости земље, музичке звезде се с доласком јесени враћају у главни град.

Предлажемо вам неке наступе за које се увек тражи карта више, а на вама је да одлучите којима ћете присуствовати, сходно свом музичком укусу.


Рок опера

После прошлогодишњег наступа када су бриљирали у МТС дворани, на исту сцену Рок опера се враћа и ове године 5. октобра. Ванвременски, антологијски, светски рок хитови у посебном симфонијском звуку и специфичним интерпетацијама преплавиће добрим вибрацијама популарну београдску дворану.

Музички спектакл ове године изводи се под називом “Рок опера – специјал”, а организован је у заједничкој сарадњи Новосадског биг бенда, Хора и оркестра Опере из Новог Сада и МТС дворане.


Vanna

Реномирана регионална музичка дива Ванна спремна је да поново освоји Београд, најављујући спектакуларни концерт 6. октобра у “Битеф арт кафе клубу”, обећавајући публици незаборавно искуство.

Током концертне вечери публика ће уживати у незаборавним хитовима, укључујући песме из времена са групом ЕТ попут “Тек је 12 сати” и “Молитва за мир”, као и хитова из њене соло каријере “Ја имам снаге за то” и дует с Џибонијем “Ја ћу будна сањат”.

Vanna ће представити и свој најновији сингл “Крива нота”, истражујући дубље емоције и рефлексије.


Дивље јагоде

Након прошлогодишњег концерта у МТС дворани, који важи за један од њихових најуспешнијих у каријери, легендарни састав Дивље јагоде најављује нови концерт на истом месту у петак 13. октобра.

Није случајно петак 13. јер је повод за јесењи концерт нови студијски албум, 13 у каријери, симболичног назива “13”.


Алџирс

Алџирс (Algiers), америчко-енглески четворочлани бенд са седиштем у Атланти, одржаће концерт 11. октобра у клубу “Електропионир”. Група која спаја панк, постпанк, хип-хоп, експериментални рок, госпел и соул с електрозвуцима промовисаће свој четврти албум “Схоок”.

Музичари познати по бунтовним песмама против капитализма, расизма и колонијализма и раније су наступали у Београду.

– Веома смо узбуђени због новог концерта у октобру. На Балкану смо имали невероватне наступе, а у Београду уживали и стекли бројне пријатеље. Једва чекамо да се вратимо – поручио је гитариста Ли Теше у разговору за Данас.


Хари Мата Хари

Дан после првобитно заказаног првог концерта 14. октобра у Београду Хари Мата Хари заказао је још два наступа у МТС дворани. Тако ће један од најбољих регионалних поп певача на истој сцени наступити током три вечери 14, 15. и 16. октобра.

Овогодишњи наступ симболично носи назив “Кад дође октобар”, по једној од њихових најпопуларнијих песама.


Аниме симфонија

Аниме симфонија 17. октобра долази у Дом омладине Београда. У питању је судар два удаљена света: најпопуларнијих аниме филмова и игара и оперског оркестра.

Прави дух аниме оживеће неколико десетина искусних музичара и солиста, којима ће дириговати маестро Кеничи Симура, идејни творац концерта.

Програм се састоји од музика из познатих аниме филмова и игара: Sailor Moon, Evangelion, Macross, NieR: Automata, Final Fantasy, Chrono Cross, Persona, Samurai Warriors, Dragon Quest, Chrono Trigger, Kingdom Hearts, Ni no Kuni, Nioh и других популарна дела, али уз нека нова изненађења.

Саму музику прате и пројекције на екрану.


Лет 3

Концерт ријечког бенда, првобитно планиран за 19. мај, одложен због трагичних догађаја у Београду и Србији, биће одржан 6. октобра у Дому омладине.

Након уверљиве победе на хрватском такмичењу за Песму Евровизије Лет 3 је с антиратним хитом “Мама ШЧ” постао најтраженији бенд у региону.

– “ШЧ!” је енергетска фреквенција. Истовремено се напајате љубавном енергијом, након чега следи својеврсна катарза – чистимо се, катарзични смо, пуни љубави – изјавио је Дамир Мартиновић Мрле.


Џибони

Један од најпопуларнијих и најутицајнијих музичара регионалне музичке сцене Сплићанин Златан Стипишић Џибони заказао је сусрет с београдском публиком 20. октобра у Штарк арени.

Након што је ове године у рекордном року распродао два концерта у загребачкој арени и тако на најбољи начин прославио 35 година каријере Џибони доноси музичку чаролију у Београд, где је последњи пут наступао 2016.

Многобројне награде публике и струке, распродати концерти и верна распевана публика потврђују успешност његове вишедеценијске каријере, али, како и сам воли да каже, песма публике на свим концертима које одржава, њему је најбоља потврда да је добро оно што ради.


Фото: Промо

Додај коментар: