Scroll Top

МИРЈАНА (МАТИЋ) НЕДЕЉКОВИЋ СЕ ВРАЋА НА СЦЕНУ МАДЛЕНИАНУМА У ОПЕРЕТИ „ВЕСЕЛА УДОВИЦА“

mirjana-mati-nedelkovi-se-vra-a-na-s
Сличне теме

После дуже паузе у понедељак 24. јануара на Великој сцени Опере и театра Мадленианум наступа Мирјана Недељковић у насловној улози оперете Весела удовица.

Комична прича о богатој удовици Хани Главари и покушајима њених земљака да јој нађу новог супруга, али таквог да њено наслеђено богатство остане у кнежевини Монтенегро омиљена је широм света. 

Врхунска музика Франца Лехара, предивне и памтљиве мелодије које су класика музичког театра, ову оперету чине краљицом жанра! 

Кореографске нумере које одузимају дах, бритки и урнебесно смешни дијалози и ситуације, живописни ликови, раскошни костими и монументална сценографија – све је то део ове културне посластице у којој диригентску палицу држи Весна Шоуц , а режију потписује Роберт Бошковић. Сценографију потписује Весна Режић, костимографију Душка Нешић, а кореографију Милица Церовић.

Постављена у савременој динамици позоришног приповедања, нове сцене појачавају кабаретски угођај, истовремено остављајући дело погодним за све генерације жељне смеха, добре музике и плеса.

Поред Мирјане Недељковић ансамблу се од ове представе придружују и Давор Перуновић у улози конзула Богдановића и Ташана Ђорђевић као Силвиен, његова жена. У улози Грофа Данила је Димитрије Цинцар-Костић.

Фотографије: Зоран Шкрбић

Додај коментар: