Scroll Top

Напустио нас је цењени новинар Веља Павловић

napustio-nas-je-tseneni-novinar-vela-pa
Сличне теме

Преминуо је Вељко Павловић, једна од легенда српског новинарства. За богату каријеру дугу више од 40 година прошао је кроз многе редакцијске куће од Политикиног забавника, преко Православља до Времена.

Смер новинарство завршио је на Факултету политичких наука 1978. када је и започео своју каријеру на радију Студио Б, где је потом био и први уредник телевизијског програма. Потом, радио је као редовни сарадник културне рубрике дневног листа Политика, као и уредник културног програма Телевизије Политика.

Неке од његових најпознатијих ауторских емисија биле су: радио-магазин Култура на раскршћу (1984), ТВ магазин Културни календар (1990), научно-популарно ТВ магазин Костакако (1991), ,,Ниво политика“, путописне ТВ серије ,,Американски Срби“, ,,Духовници“, ТВ портрети урбаних хероја ,,Незаштићени сведок“.

Његова култна емисија била је ,,Ниво 23“, на основу које је написао и  истоимену књигу, а емисија се на програму је давала од септембра 1992. и представља једно од драгоцених сведочанства времена у којој су се нашли сви значајни ствараоци у култури.

Веља је добитник награде Народног музеја у Београду (1987) и Златне значке Културно-просветне заједнице Србије (1991).

фото; РТВ Студио Б

Додај коментар: