Scroll Top

Ни оригинални ни посебни, већ искрени у свему

ni-originalni-ni-posebni-ve-iskreni-u
Сличне теме

ВРХУНСКИ МУЗИЧАРИ ОКУПЉЕНИ У “CHEGI & BRAĆA BLUZ BEND”

У оркестру “Chegi & Braća bluz bend” су врхунски музичари, осам инструменталиста и седам вокала. Фронтмен бенда Стефан Чегањац Chegi је докторанд композиције на Факултету музичке уметности у Београду, док је оснивач бенда Жељко Чегањац Chegi, задужен за хармонику, иначе инжењер електротехнике. Биографије и других чланова овог бенда су завидне. Душан Чегањац Chegi (клавијатуре и хармоника) постао је шампион света у свирању класичне хармонике и варијете хармонике на такмичењу у Португалу 2016. и добитник је престижне награде Егзит фондације за допринос култури. За бас гитаром је Јосип Нача, један од наших најбољих басиста и познавалац свих стилова, док електричну гитару свира Ненад Нешо Томићевић, познат по томе што је сарађивао са свим домаћим звездама и управо је он снимио све гитарске деонице за песму “Молитва”, која је Србији донела победу на Евровизији. Главни женски вокал бенда Марина Круљ дипломирала је певање на Факултету музичке уметности у Београду, а магистар виолине Јована Милутиновић је задужена за најлепше и најромантичније звуке. Бубњеве свира Стефан Ћустовић, саксофон Георгије Грбић, који је иначе мастер етномузиколог. Искусан познавалац свих музичких стилова, од фанка до народњака, магистар трубе Александар Миновић последњи се прикључио и употпунио оркестар још једним звуком.

– Бенд је настао, као и свака добра идеја, кроз разговор, маштање и снове. Како је време про- лазило, све оно што смо замишљали се полако остваривало. Прави људи су се појављивали увек у право време, понекад и у неким невероватним околностима. Заправо, у оркестру се и осећамо као део једне велике породице и на томе смо бескрајно захвални – каже Стефан, фронтмен бенда.

Сваки сегмент њиховог наступа детаљно је осмишљен, а на њиховом репертоару су кавери великих светских и домаћих звезда.

– Концепт нашег наступа је увек дизајнирање добре журке, да свим тим људима испред нас пружимо провод за памћење, константно се трудећи да испоштујемо највише стандарде. Било који жанр да се изводи, он у нашем саставу звучи оригинално, а да притом увек инсистирамо на задржавању есенције неког стила, нумере или жанра. Репертоар сам бира вас! После много наступа, разговора, проба, анализе публике… пут једног оркестра се сам намеће. Трудимо се да останемо верни себи, али и да испратимо задате трендове – наводи Стефан.

Нумере са њиховог првог албума “Приче” изазвале су феноменалне реакције слушалаца, а неке броје више милиона прегледа на Јутјубу. Њихова “Миссион Импосибле” била је примећена и похваљена од светских стручњака хармонике, који су навели да нису никада чули бољу промоцију хармонике у популарној музици. У разговору за Борбу откривају да је нови албум спреман и да нестрпљиво чекају утиске публике.

– Снимили смо ауторски албум од девет песама. Нисмо се трудили да будемо ни оригинални ни посебни, већ што искренији у свему (мелодијама, текстовима, аранжманима…). Водили смо се идејом да албум мора да буде нешто што ћемо ми слушати у колима. За сада су реакције наших пријатеља и сарадника обећавајуће, а до краја године ће албум бити и званично објављен – наводе чланови бенда, уз закључак да је једини план да буду бољи сутра него што су то данас. – Звучи као клише, али мислимо да је то најздравији приступ. Ради оно што волиш и што те испуњава, окружи се људима који те инспиришу, напредуј сваког дана по 0,001 одсто и, што је најбитније, буди захвалан. Резултати су споредна ствар, али су такође неизоставни када све то радиш искрено – истиче фронтмен.

МИЉА ПОЊАВИЋ

ФОТОГРАФИЈЕ: ПРИВАТНА АРХИВА

Додај коментар: