Scroll Top

НОВА ПОДЕЛА У ОПЕРИ МАНОН ЛЕСКО

nova-podela-u-operi-manon-lesko-2
Сличне теме

У четвртак 26. маја од 19.30 часова први пут на нашој сцени у опери Манон Леско Ђакома Пучинија, копродукцији Народног позоришта у Београду и Опере и театра Мадленианум, дебитују Дејан Максимовић као Витез де Грије и Владимир Андрић као Леско, у насловној улози наступа Ана Рупчић, уз солисте, хор и оркестар Народног позоришта, којим диригује Ђорђе Павловић.

Манон Леско је први Пучинијев „хит” и једина његова опера која на својој премијери у Театру Ређио, у Торину, 1893. године, није била оспоравана. Манон Леско је Пучинија поставила међу врхунске светске композиторе. Пучини је у причу увео нови ниво искрене емоције и ток мелодије, а уз то је створио једну од архетипских оперских хероина, која и данас очарава публику.

Врхунски ауторски тим из Италије предвођен редитељем Пјер Франческом Маестринијем учествовао је у продукцији наше Манон. Веома велики оркестар припремио је диригент Стефано Романи, а наслеђује га Ђорђе Павловић. Преко 250 раскошних костима осмислио је костимограф Лука Дал Алпи, а монументална сценографија је дело Алфреда Троизија.

Велики ансамбл ове опере у којој учествују солисти, хор и оркестар Народног позоришта у Београду предводи Ана Рупчић, Леско брат Манон је Владимир Андрић, Витез де Грије је Дејан Максимовић. Жерон де Равоар је Михаило Шљивић. Учествују и следећи солисти: Милан Обрадовић, Синиша Радин, Ивана Живадиновић, Михаило Оташевић и Лука Пређа.

Фото: Промо и Д.Максимовић

Додај коментар: