Scroll Top

ОБЕЛЕЖИЛИ СМО ВЕК ПОСТОЈАЊА

obelezhili-smo-vek-postojana-2
Сличне теме

Јуче је у Скупштини града Београда одржана свечаност поводом обележавања 100 постојања имена „Борба“. Поред документарног филма о првих сто година Борбе, уручена су признања и захвланице заслужним институцијама и појединцима који су подржали акције „Борбе“, дали свој допринос и успешно сарађивали током протекле године.

Присутнима се напочетку церемоније обратио директор „Борбе“ Андрија Јоргић који је подсетио да се велики значај „Борбе“ огледа и у томе да су за њу писали и извештавали великани наше књижевности и новинарства, попут Андрића, Селенића, Ћосића..

– Сви они су били део богате историје наше куће. Управо зато, “Борба” је покретач многих дневних, недељних и периодичних издања и слободно могу да кажем да је “Борба” колевка југословенског и српског новинарства. Важно је да и данас излази, као месечник, да чува традицију и ћирилицу, истакао је Јоргић и додао да је „Борба“ ове године добитник Изузетне Вукове награде и Сретењског ордена другог степена за нарочите заслуге и постигнуте резултате у јавним и културним делатностима, као и да наведена признања посвећује онима који су некада радили у „Борби“, али их и оставља као темељ и залог будућности „Борбе“ ,а то су управо младе снаге које данас чине редакцију истоименог часописа.

Добитници Борбиних признања су Министарство културе и информисања, најбољи радник Бранислав Ерцеговац, РТВ Студио Б, Математичка гимназија , Завод за јавно здравље Шабац, Јавна библиотека Дољевац, Тамара Роговић, а Борбино специјално признање за најборбенијег у 2021. години припало је Новаку Ђоковићу. Признање у Новаково име примио је његов отац Срђан Ђоковић.

-Моја супруга и ја често кажемо да смо га изгубили јер га ретко виђамо, и њега и наше унуке, али га је добио свет. Правдољубив, добар и истинит Новак је то показао и пре неколико недеља, у тој великој борби у којој смо нажалост учествовали и ми као његова породица, рекао је Ђоковић.

Борба је додела зхвалнице медијским пријатељима и институцијама за успешну сарадњу. Захвалнице добили Вечерње Новости, Штампарија Борба, Радио Фокус, Српски телеграф, Ало медија систем, Пошта Србије, Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“, DPC Networks, Барцино турс и Кафе Борба.

Програм је водила глумица Вјера Мујовић, а за музички део програма били су задужени вокал Немања Перкучин, и Марија Јелић, оперска певачица.

Прослави јубилеја присуствовали су помоћник министра културе и информисања Славица Трифуновић, Срђан и Дијана Ђоковић, директор “Поште Србије” Зоран Ђорђевић, председник ГО Звездара Владан Јеремић, градски секретар за културу Иван Карл…

Додај коментар: