Scroll Top

Објављен први број филмског часописа „Видимо се у биоскопу“

objavlen-prvi-broj-filmskog-chasopisa
Сличне теме

Из штампе је изашао први број часописа „Видимо се у биоскопу“ који је настао у окриљу Мреже киноприказивача Србије  и уз подршку Филмског центра Србије. У питању је јединствени филмски часопис који се фокусира на репертоарски српски филм, баш као и на нова и предстојећа остварења наших аутора. У првом броју, поред осврта на филмове који су у биоскопску дистрибуцију ушли на самом крају 2021. године („Келти“ и „Није лоше бити човек“), налазе се и најаве актуелних филмова: „Златни дечко“, „Потреба за мржњом“, „Јазавац пред судом“ и „Пролећна песма“.

У првом броју часописа „Видимо се у биоскопу“ можете прочитати и текстове о српским филмовима који ускоро улазе у биоскопску дистрибуцију („Лето када сам научила да летим“, „Било једном у Србији“) и/или који ће своје националне премијере имати на предстојећем 50. ФЕСТ-у („Страхиња Бановић“, „Мрак“, „Хероји“). У првом броју налазе се и кратке најаве мањинских српских копродукција које у дистрибуцију улазе у првој трећини 2022. године („Сутон“, „Плави цвет“, „После зиме“), интервјуи са редитељком Милицом Томовић (поводом филма „Клети“) и глумицом Михаелом Стаменковић (поводом филма „Пролећна песма“), као и извештај са прве Конференције Мреже киноприказивача Србије која је одржана на Мећавнику од 3. до 5. децембра 2021. године.

Часопис „Видимо се у биоскопу“ има 24 стране у колору и покренут је на иницијативу Бобана Стефановића, председника Управног одбора Мреже киноприказивача Србије. Уредници Ђорђе Бајић и Зоран Јанковић у уводној речи првог броја истичу да је намера редакције да часопис „Видимо се у биоскопу“ постане незаобилазни водич кроз савремени српски филм и да у њему, на једном месту, будући гледаоци могу да се упознају са новим насловима и актуелном биоскопском понудом. Часопис је штампан у тиражу од 3.000 примерака, а дизајнирала га је Невена Чаворовић.  „Видимо се у биоскопу“ ће излазити три пута годишње (бројеви ће обухватати период јануар-април, јун-август и септембар-децембар) и биће бесплатно доступан у објектима биоскопа и културних центара који су део Мреже киноприказивача Србије. У Београду су то Арт биоскоп „Коларац“ и Центар за културу „Влада Дивљан“.

Фото: Ђорђе Бајић

Додај коментар: