Scroll Top

ОМАЖ ЗАЈЕЧАРСКОМ КОМПОЗИТОРУ

omazh-zajecharskom-kompozitoru
Сличне теме

У суботу, 19. марта у 18.00 часова у зајечарском позоришту ће бити одржано вече посвећено рођеном Зајечарцу Бериславу Поповићу, композитору, музичком теоретичару и једном од  најзначајнијих носилаца музичког живота у Југославији и Србији, поводом обележавања годишњице његовог рођења и смрти (Зајечар, 1931 – Београд, 2002).

О животу и делу Берислава Поповића говориће његова ћерка, др Тијана Поповић Млађеновић, професорка на Факултету музичке уметности у Београду и др Милан Милојковић, рођени Зајечарац, професор на Академији уметности у Новом Саду. Биће приказан документарни филм о угледном професору, а потом ће бити одржан концерт његове музике на коме ће учествовати: пијаниста Уки Оваскаинен и чланови Новосадског дувачког квинтета.

Берислав Поповић је рођен у породици интелектуалаца у Зајечару. Његов потац је био чувени педијатар Димитрије Митке Поповић, по коме је названа и једна улица у граду. Врло рано је започео да свира клавир, да би се за време гимназијских дана истицао као један од носилаца музичке културе зајечарске омладине послератног периода.

Фото: Промо

Додај коментар: