Scroll Top

Отворена изложба „Век Борбе“ у Параћину

otvorena-izlozba-vek-borbe-u-paracinu
Сличне теме

Данас, 27. јануара на дан обележавања славе Светог Саве, екипа редакције Борба на челу са директором Андријом Јоргићем и младом ауторком изложбе ,,Век Борбе“ Милицом Драшковић, посетила је Параћин, поводом свечаног отварања изложбе ,,Век Борбе“ у галерији Културног центра овог града.

Изложба се састоји од 15 целина и преко 300 фотографија које приказују настанак и рад куће Борба кроз читав век, почев од изгледа зграде, штампарије, Борбиних издања, као и акција часописа Борба одржаних у претходне три године, Фотографије које чине поставку искључиво су одабране из богате фото документације Борбе.

-Сам повод за изложбу је озбиљан и за понос, а то је 100 година односно читав век постојања куће Борба. Прошле године у фебруару прославили су свој први век постојања, а ми смо поред Београда имали ту привилегију и част да прва у низу изложби буде баш у нашем Културном центру, поручио је Ненад Јефтић, директор Културног центра Параћин.

Директор часописа „Борба“ Андрија Јоргић истакао је да му је изузетно драго да се прва Борбина „путујућа“ изложба отвара баш на Савиндан и у Параћину.

– Протекла година је била врло успешна за Борбу била али и тешка. Међутим, само име које носимо налаже нам да будемо мало борбенији него што је то уобичајено. Верујем да ће сви заинтересовани посетиоци бити одушевљени овом изложбом, јер представља печат једног времена са наставком ове наше приче која траје три године, а то је редизајниран часопис Борба,  казао је Јоргић, који је своје излагање завршио речима светосавске химне.

Ауторка изложбе и новинар Борбе Милица Драшковић изразила је захвалност директору  КЦ Параћин Ненаду Јефтићу, али и целом тиму Центра на гостопримству.

-Оно што сам приметила током прављења саме изложбе јесте да су Борбу увек чинили ентузијасти захваљујући којима је Борба настала али и опстала кроз све ово време. Данас смо ми ту да посведочимо нашем ентузијазму и вери у културу за коју се данашња Борба бори. Надам се да ћете сви ви за ове две недеље колико траје изложба, бар на тренутак осетити дух Борбе који ми свакодневно живимо, поручила је Милица Драшковић, чиме је свечано и отворила изложбу, а затим и спровела све присутне кроз временски тунел „Век Борбе“.

Изложба у галерији КЦ Параћин за све посетиоце биће доступна до 14. фебруара 2023.

Додај коментар: