Scroll Top

Почетак блиставе будућности

pochetak-blistave-budu-nosti
Сличне теме

ШАХОВСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ СЛАВИ 73. РОЂЕНДАН

Након много година паузе, Шаховски савез Србије одлучио је да обележи посебан дан – прославу 73. годишњице. Биће то идеална прилика да се сви љубитељи шаха окупе на једном месту, присете се славних дана који су иза нас, подсете на протеклих 12 месеци и почетак препорода шаха у Србији, али и да сазнају шта то чека шахисте и шахисткиње у наредном периоду.

Председник Драган Лазић, генерални секретар Андрија Јоргић и специјални саветник задужен за међународну сарадњу и спонзорски пул Маријан Стричевић у претходних годину дана успели су да направе озбиљне кораке ка опоравку српског шаха. Прослава 73. годишњице је само потврда тога јер се годинама ништа није дешавало по том питању. Крајње је време да Шаховски савез Србије добије датум рођења и своју личну карту.

У “Службеном гласнику” Шаховски савез Србије први пут се помиње 19. септембра 1948, па управо због тога овај датум има посебну важност за српски шах. Церемонијом неће би ти стављена тачка, већ три тачке, које ће означити наставак успешног рада који је красио савез током претходних 12 месеци.

Додај коментар: