Scroll Top

Позив на покрет

poziv-na-pokret
Сличне теме

Прва студентска трка у Београду

„Бројна истраживања показују да млади махом престану да се баве спортом када почну да студирају, овом трком желимо то да променимо”

Прва студентска трка у Београду биће одржана 21. децембра на Дунавском кеју на Дорћолу, у организацији Београдског тркачког клуба. Дужина трке је пет километара.

Јелена Митровић, тренер

– Старт трке је у 20 сати, а учесници већ од 18 могу да преузму своје стартне пакете у тркачком хабу. Након саме трке организовали смо дружење са студентима и на тај начин ћемо испратити најдужу ноћ у овој години – каже за Борбу Јелена Митровић, тренер Београдског тркачког клуба.

Студенти се могу пријавити за трку преко линка који је налази на сајту клуба. Цена стартнине је 600 динара и обухвата стартни број, медаљу, бандану, окрепу на старту и циљу, фотографије са трке и поклоне партнера (робни поклони и ваучери). University Run је пилот-пројекат Београдског тркачког клуба, с циљем да постане традиционална активност за студенте и да се прошири на друге универзитетске градове у Србији. Идеја је да се одржава минимално два пута годишње – на пролеће и зиму.

– Пројекат је настао као потреба да се оствари контакт са студентима да би се та циљна група мотивисала за бављење спортом и упознала с активностима Београдског тркачког клуба, као и с клупским партнерима. Бројна истраживања су показала да млади махом престану да се баве спортом када почну да студирају, а спорт им помаже да се боље фокусирају и боље осећају, утиче позитивно на њихово физичко и ментално здравље – каже Јелена.

Студентима који се буду одважили да први пут трче поручује да се слојевито обуку, погледају Инстаграм страницу @brcrunningclub, где имају видео-клипове о томе како се облачи зими, да понесу резервну суву одећу и – да се добро забаве.

– Време за које ћете завршити трку није битно, већ сте направили велики корак јер сте се пријавили. Поведите другарице и другаре да вас бодре, спремили смо навијачке реквизите – поручује Јелена.

Београдски тркачки клуб је рекреативни клуб за све људе који желе да започну или унапреде своје трчање. Основан је 2009. Осим што је покретач Serbia Business Run, највећег спортско-пословног догађаја у Србији, који окупља преко 1.000 компанија и 20.000 запослених, од ове године окренуо се и студентима.

– Као зачетници рекреативне тркачке заједнице на нашим просторима, осетили смо потребу да се нађемо студентима као подршка кроз физичку активност и покрет. Препознали смо моменте у којима студенти имају невероватну жељу за редовним физичким активностима, али им у великим процентима недостају смерница и начин на који би били активни. Из тог разлога желимо да освестимо бенефите трчања на здравствени статус сваког појединца у савременом начину живота и мотивишемо студенте за покрет и дружење кроз трчање, каже за Борбу Срђан Живојиновић, главни тренер Београдског тркачког клуба.

Срђан Живојиновић, главни тренер

Медаља за све

На трци могу да учествују искључиво студенти и студентске организације, а награде ће бити додељене најбољем тркачу у мушкој и женској категорији и трима најбројнијим студентским организацијама (савезима). Сваки учесник и учесница ће у свом стартном пакету добити бандану и поклоне спонзора, док оне најбоље очекују награде попут комплетног курса страног језика, спортска опрема, масажа, бесплатне котизације за сва три места у обе категорије на Зимском ноћном полумаратону, као и бесплатна чланарина за четири месеца тренинга по избору у Београдском тркачком клубу.

Сви учесници који прођу циљ добиће медаљу.


Фото: BRC, Радосав Алексић

Додај коментар: