Scroll Top

Премијерно изведена представа “Живот је игра”

premijerno-izvedena-predstava-zhivo
Сличне теме

Синоћ је, у Битеф театру, у продукцији агенције Фабрика премијерно изведена представа “Живот је игра”, инспирисана Дантеовом Божанственом комедијом и састоји се из 3 дела, као у оригиналу: Пакао, прочишћење и Рај.

Редитељ и сценариста представе је Rossano Giuppa из Италије, где је иначе познат као редитељ бројних позоришно модних перформанса и који је дошао у Београд као пријатељ Фабрике.

Публику су на почетку поздравили Весна Мандић, директор агенције Фабрика која је продуцент перфроманса и Амбасадор републике Италије, Његова Екселенција, Г-дин Лука Гори.

У оквиру представе, на сцени је продефиловало двадесет двоје талентованих, младих  уметника који су  постали или постају водећи  глумци у Србији, Рајко Вуковић као Данте, Наташа Миовчић као Francesca, Андреј Јемцов као Паоло у паклу и Bonconte у Чистилисту, Ђорђе Мишина као Луцифер, Сања Поповић, гошћа из Црне Горе као Пиа, и Тамара Алексић као анђео у улози Beatris у Рају. Сви су изнели мастрално своје улоге и одушевили публику.

Мода је саставни део овог мултикуктуралног перформанса и сви учесници су били обучени у моделе наших модних креатора и кућа, а сваки блок се завршио мини модном ревијом, наших најпознатијих модних креатора, Верице Ракочевић и Игора Тодоровића, као и Itala Marseglie, Италијанског креатора високе моде, а ова 3 врсна креатора су стилизовали и обукли глумце и глумице у представи. Наташа Миовчић као Francesca носила је модел Верице Ракочевић, Сања Поповиц као Пиа је носила модел Itala Marseglie, и Тамара Алексић као Beatris модел Игора Тодоровића.

У балетском делу представе су учествовали Италијански балетски играчи, чланови Народног позоришта у Београду, Nicolo Bianco и Rafaele Diligente и  балерине, ученице Балетске школе Националне фондације за уметничку игру. Балерине су обукли Aforidte mode collection и Kulijer designe, а балетске играче, Концепт 53.

Гост вечери је био млади, талентовани виолиниста Григорије Деврња, који је одушевио публику у Битеф театру.

Када се свим учесницима на крају придружио редитељ Rossano Giuppa и сви креатори, Битеф театром се проломио вишеминутни аплауз. Публика је уживала у овом оригиналном спектаклу као новој позоришној форми која очигледно има будућност И сви су изразили наду да ће овај перфроманс наставити да живи у оквиру сталног репертоара једног од београдских позоришта.

Фото: Фабрика

Додај коментар: