Scroll Top

Прија ми брз и неизвестан живот

prija-mi-brz-i-neizvestan-zivot
Сличне теме

KАKО ЈЕ МОДЕЛ ИЗ СРБИЈЕ ДАНИЛО СТОШKОВИЋ (20) ПОСТАО KРАЉ ВЕРСАЋЕ ПИСТЕ

Свет моде је сан милиона девојчица и дечака широм света. Свет моде уме да буде груб, да захтева можда и већу жртву од оне на коју су били спремни, маштајући испред огледала. Свет моде отворио се младом Данилу Стошковићу из Земуна на начин неочекиванији од свих сањарења… Ипак, иако је пред нашим очима све деловало муњевито, иза његовог успеха крије се много усавршавања, ослушкивања и припрема.

Тешко је постати део светског модног стардома, а ви сте, такорећи напречац, направили велики успех. Kако вам је то пошло за руком?

Свет моде је открио мене, тачније пронашла ме је Весна Јововић из агенције “System Jovovich”. Kако дуго пратим моду, а имао сам жељу да се у том послу и опробам, некако је све ишло лагано и логично. Одрадио сам неколико фотографија, а Весна је препознала потенцијал и, на неки начин, одредила смер и циљ у ком ме може најбоље представити правим људима у овом свету.

Kолико сте се припремали за ту фамозну прву ревију?

– Спремао сам се колико сам мислио да је потребно, то је можда најбољи одговор, а имао сам и дан ревије, као и дан пре тога, да се ускладим с осталим моделима, тако да ми је то доста помогло. Те пробе су биле заиста више него потребне пошто сам и отварао и затварао шоу, а такође самсе и вратио на бину да будем у пратњи Донатели. Искрено, нисам имао треме колико сам мислио да ћу имати, изгледа да сам се доброснашао под притиском.

Kоје је ваше виђење мушке моде у години која је пред нама?

– Тренутно ми делује да ће мушка мода у овој години наставити да иде путем којим је ишла и прошле. Надам се да грешим у том предвиђању, али оно што је потребно мушкој моди да би наставила да се мења и еволуира јесте да изазива савремене трендове, како враћањем старим вредностима тако и стварањем  нових. Стил је начин изражавања и људи би требало да науче да морају да изађу из зоне комфора да би њихов стил могао да се развија и напредује. Тек када се то деси људи ће коначно моћи да стварају нове трендове, а не само да их конзумирају.

Kакав савет бисте  дали вршњацима који би желели да крену можда баш вашим стопама?

Савет који бих дао вршњацима који желе да се опробају у било чему јесте да иду напред свом снагом и без страха.

Живот модела: бајка или напоран рад и одрицање, који се не виде од блештавила и гламура?

Живот модела није баш за свакога, има много искушења, неизвесности и, генерално, веома је хаотично. Што се мене тиче, дефинитивно ми прија доста бржи и неизвеснији живот.

Kако изгледа ваш просечан дан?

Сваки дан ми је доста другачији од претходног, константно се крећем и не волим да остајем на једном месту дуго.

Да ли имате слободног времена и како га проводите?

Ван сезоне имам слободног времена напретек. Највећа обавеза ми је да будем увек спреман да одем на колико год је потребно. Што се сезоне тиче, у неким тренуцима не може да се дише, док су други лагани и опуштени.

Професионално усавршавање захтева се у  свакој бранши. Kако то изгледа у вашем случају?

Моделинг је мало другачија струка од осталих, више зависи од међусобног разумевања свих присутних и њихове способности да раде заједно. Што се мог дела тиче, морам константно да тренирам и пазим на исхрану и редовно да идем на тест-фоткање да бих остао спреман који год посао да ми се понуди.

Kакав је осећај био прошетати Донателином пистом?

Велика част и велика одговорност.

Живот из снова Шта вам је донео свет високе моде и да ли сте и шта у животу морали да жртвујете да бисте доспели до врха? Свет високе моде ми је донео много нових прилика и искустава о којима, одрастајући у Србији, нисaм могао ни да сањам. А што се тиче жртвовања, то ћу одговорити тек када будем био на врху – каже Данило.

О каквој будућности сањате, шта желите од себе?

Шта год да ме чека у ближој или даљој будућности једина важна ствар је да имам потпуну слободу да одведем живот у ком год смеру желим и да сам сваки дан боља особа него претходни. Надам се да ће ми наредни професионални кораци бити на некој писти на фешнвику у Токију.

аутор ИВАН МИЛАДИНОВИЋ

фотографије System Jovovich

Додај коментар: