Scroll Top

Призор за уживање и едукацију

prizor-za-uzivanje-i-edukaciju
Сличне теме

Изложба пчелициних радости предшколске установе из Ниша

Вредне руке васпитача и медицинских сестара створиле су гињол лутке, домаће и дивље животиње, ликове из бајки, представнике народних ношњи, Малог Принца…

Јавна предшколска установа “Пчелица” организовала је крајем децембра велику “Изложбу пчелициних радости”, са жељом да свим заинтересованим грађанима и деци поклони током новогодишњих празника једну праву чаробну бајку.

Вредне руке васпитача и медицинских сестара данима су стварале креације, почев од гињол лутки, домаћих и дивљих животиња, ликова из бајки, аутомобила, принцеза, принчева, новогодишњих украса, балерина и представника народних ношњи до Малог Принца. У првој великој изложби

Пчелициних радости учестовало је свих 29 вртића ЈПУ “Пчелица”, а Официрски дом био је мали да прими све заинтересоване Нишлије да би виделе изложбу, која, како наводе из “Пчелице”, није била само призор за уживање већ је имала и едукативну црту јер свака лутка шаље неку поруку. Према речима Светлане Митић, директорке ЈПУ “Пчелица”, која је и идејни творац изложбе, жеља им је била да покажу колико могу васпитачи и шта.

Желели смо да јавности покажемо креативну и иновативну личност васпитача, као и шта све може машта удружена са жељом да нашу установу прикажемо и у неком другачијем светлу. Будући да обожавам лутке и знам колико имају немерљиву улогу у одрастању детета, учинило ми се да лутка може да буде савршена инспирација за свако нежно биће васпитача. Изложене лутке су, у ствари, жеље наших малишана, наших пчелица – каже Светлана Митић и додаје да је израда лутака трајала три месеца, а да је сваки вртић имао своју тему и технику.

Поставку изложбе чиниле су лутке од картона, конца, вунице, различитих тканина, а малишани су имали прилике да грле Малог Принца, Црвенкапу, Пепељугу, породице прасића, зечева….

Припремили смо им и зоо-врт са животињама од картона, сеоско двориште, возни парк са свим превозним средствима, много срца, јастучића, али и колачића који су направљени у нашој кухињи. Сви ови експонати и лутке живеће у нашим вртићима. У акцији су свој допринос дали и родитељи, што ме посебно радује – истакла је директорка и додала да се нада да ће ова манифестација постати традиција. Из “Пчелице” поручују и да се овде не заустављају, већ су спремни и за нова изненађења, којих ће ускоро бити још.

Фото: ЈПУ Пчелица

Додај коментар: