Scroll Top

Путујућа комедија ,,Феликс и Дорис“

putuju-a-komedija-feliks-i-doris
Сличне теме

За крај сезоне 2021/2022 Опера и театар Мадленианум у јулу организује мини турнеју једне од својих последњих драмских премијера, комедије Била Менхофа ,,ФЕЛИКС И ДОРИС”, у режији Оље Ђорђевић. Представа која се од децембра 2021. године игра на Малој сцени Мадленианума и за коју се тражи карта више, у којој маестрално играју Вања Милачић као Дорис и Владимир Грбић као Феликс, имаће прилике да виде још неки градови по Србији, али и публика у региону, и то по следећем распореду: 4. јул Врњачка Бања, 5. јул Бајна Башта, 7. Бања Лука, 8. јул Козарска Дубица.

Једна сасвим обична ноћ са сплетом случајних и чудних околности ће покренути необичну љубавну везу двоје усамљених и несхваћених индивидуалаца у великом граду. Када усред ноћи на врата закуца и потом упадне у стан дрска, насилна, језичава, проста особа женског пола (продукт улице), Феликс Шерман, несуђени писац, иначе касир у једној њујоршкој књижари, бива погођен Аморовом стрелицом.

Дорис – млада жена, „манекенка и глумица“, у ствари ноћна дама која упражњава најстарији занат, као фурија упада у сасвим једноличан и досадан Феликсов живот, спушта га на земљу као удар грома и из корена мења његову судбину,. Однос ово двоје, њихови судари и помирења, растанци и поновна спајања у мучном и компликованом међусобном прилагођавању, и најзад откриће љубави која поравњава све разлике, заправо је сиже комедије Феликс и Дорис америчког аутора Била Манхова, коју је на Малој сцени Мадленианума поставила редитељка Оља Ђорђевић.

Фото: Зоран Шкрбић

Додај коментар: