Scroll Top

Српска кинематографија у фокусу на 27. Међународном фестивалу филма у Талину

srpska-kinematografija-u-fokusu-na-27-medjunarodnom-festivalu-filma-u-talinu
Сличне теме

После кинематографија Велике Британије и Израела, на овогодишњем, 27. Међународном филмском фестивалу у Талину у главном фокусу су Србија и њени партнери из Југоисточне Европе

Од 3. до 19, новембра биће приказано преко 500 филмова у бројним секцијама, а у конкуренцији филмова за младе биће одржана и светска премијера новог филма редитеља Косте Ђорђевића, СУНЦЕ МАМИНО.

Фокус на Србију и њене партнере из Југоисточне Европе обухвата 12 најновијих дугометражних филмова из наведених земаља, од тога пет из Србије.

Програм 3. новембра свечано отварају ЧУВАРИ ФОРМУЛЕ, затим следе СУНЦЕ МАМИНО , ЛОСТ ЦОУНТРY , РАДНИЧКА КЛАСА ИДЕ У ПАКАО, и ХЕРОЈИ ХАЛИЈАРДА, чија премијера је 15. новембра.

Покретачки мотив за Фокус на Србију и партнере Црне Гору, Хрватску, Северну Македонију и Словенију је у чињеници да су током протеклих година руководиоци филмских центара и агенција наведених земља радили на хармонизацији правила, календара и критеријума за додељивање средстава као подршку мањинским копродукцијама на конкурсима које спроводе.

Посебан сегмент Фокуса чине филмови Црног таласа, од којих је шест из Србије – Вране, Љубише Козомаре и Гордана Михића, Човек није тица и Невност без заштите, Душана Макавејева, Двоје, Александра Петровића, Девојка, Пурише Ђорђевића, Кад будем мртав и бео, Живојина Павловића.

Филмски Центар Србије организује и координира долазак, учешће и представљање свих наших филмова на Фетсивалу у Талину.

Фото: Промо

Додај коментар: