Scroll Top

Свет се опрашта од краљице рокенрола

svet-se-oprasta-od-kraljice-rokenrola
Сличне теме

Тина Тарнер преминула је 24. маја, а светским медијима ову тужну вести саопштио је њен портпарол уз следеће речи – Тина Тарнер, Краљица рокенрола, умрла је данас у 84. години након дуге болести у свом дому у Куснахту код Цириха, у Швајцарској

Тина Тарнер рођена је 1939. године у САД. Била је једна од најпопуларнијих рок певачица, позната по својим живим наступима и великим хитовима као што су „The Best“, „Proud Mary“, „Private Dancer“ и „What’s Love Got to do With It“.

Први пут је стекла славу 1960-их заједно са бившим мужем Ајком Тарнером. Пар је снимио пуно ванвременских песама, укључујући „Nutbush City Limits“ и „River Deep – Mountain High“ Због злостављања које је доживела у браку с Ајком, Тина је одлучила да га напусти и упусти се у соло каријеру.

Током осамдесетих остварила је велики повратак на музичку сцену и постала једна од најпопуларнијих певачица на свету.

У својој каријери продала је више од 100 милиона носача звука, а награђена је и са дванаест Гремија.

Она има своју звезду на Холивудској стази славних и два пута је уврштена у Рокенрол кућу славних.

Године 1993. изашао је биографски филм о певачици, под називом „What’s Love Got to Do with It“.

Последњу деценију Тина се борила с тешким болестима. Године 2013. доживела је мождани удар, а 2016. јој је дијагностикован рак дебелог црева. Поред тога, због високог крвног притиска, имала је проблема и с бубрезима.

Тина Тарнер у Београду

Тина Тарнер је у Југославији гостовала пет пута – у Београду 1974, 1979. и 1990, а 1974. и 1975. у Љубљани.

Пред концерт у Пиониру, 2. новембра 1974. године, посетила је ресторан у Скадарлији када је забележена посебна фотографија.

Фото: Борбина архива

Додај коментар: