Scroll Top

Светосавски бал у Дому културе „Стари Колашин“ у Зубином Потоку

svetosavski-bal-u-domu-kulture-stari
Сличне теме

У Дому културе „Стари Колашин“ у Зубином Потоку, у четвртак 27. јануара, одржан је традиционални, осми по реду, Светосавски бал. Балови су манифестација културе, лепоте и игре. Њиме се негију елегантни манири, којих је све мање у данашњем времену, а заправо би требали бити саставни део понашања. Овај Светосавски бал део је традиције српског народа од средине 19. века, а Светосавске свечаности у Београду, Бечу, Паизу и Ибарском Колашину оживљавају дух грађанске Србије. Сваке године, славећи највећег међу Србима – Светог Саву, бал се посвећује још неком великом и знаменитом за српски род. Ове године, бал је био посвећен и лику и делу Николе Тесле.

Организатор Светосавског бала у Зубином Потоку био је Дом културе „Стари Колашин“, а покровитељи Канцеларија за Косово и Метохију и Општина Зубин Поток.

“Изнова се радујемо свечаностима културе, лепоте, песме и игре. Славимо највећег међу Србима и желимо да негујемо светосавске вредности које су наша светлост. На том путу је био још један од наших – велики научник и родољуб Никола Тесла, и зато њему посвећујемо овогодишњи бал”, истакла је директор Дома културе “Стари Колашин” Андријана Живановић.

Светосавску свечаност својим репертоаром у славу и част Светом Сави и православљу увеличали су оперска примадона, мецосопран Јадранка Јовановић, вокални солиста Душан Свилар, црквени хор „Нушић“, ансамбл “Венац”, балетски пар Александра Аризановић и Никола Воштинић и балски оркестар “Old Hat Orchestra”.

Балски оркестар, Јадранка Јовановић и Душан Свичар, одабраним српским песмама али и страним познатим оперским и филмским нотама, учинили су ово вече величанственим, како и доликује, и донели дух балова, елеганције и гламура у Ибарски Колашин.

Присутни на овој свечаности уживали су у програму, можда и најбољем од свих досадашњих балова, након чега су, како то обично бива на великим баловима, заплесали у ритму традиционалних и дивних нота.

аутор: М. Перовић

Фото: Дом културе Зубин поток

Додај коментар: