Scroll Top

Трибина: Од Атлантика до Залива

tribina-od-atlantika-do-zaliva
Сличне теме

Тема уводне трибине новог циклуса под називом АРАПСКЕ ДРЖАВЕ И НАРОДИ, јесте преглед савременог арапског света, културе у модерним арапским државама, уметности, живота, савремених размишљања и токова друштва

Његова екселенција амбасадор Краљевине Мароко, Мохамед Амин Белхаж говориће о савременом животу у својој земљи, као и о везама арапских народа и држава са Србијом. Доц. др Марко Гагиц говориће о савременој арапској култури и савременом арапском језику, његовом значају и употреби у свету.

О ЦИКЛУСУ ТРИБИНА АРАПСКИ НАРОДИ И ДРЖАВЕ

Да ли знате какве везе има алгебра са арапским језиком и шта је то димискија? Одговори на ова и многа друга питања о стварима које су нам познате али нисмо сигурни одакле су и шта значе, крију се у неизмерном културном богатству арапског света. Кроз циклус предавања АРАПСКИ НАРОДИ И ДРЖАВЕ упознаћемо се са нама географски блиским, шароликим пејзажом арапских народа и земаља. Сазнаћемо до сада непознате чињенице о идентитету, духовности и свакодневном животу Арапа. Дипломатски представници арапских земаља и домаћи истраживачи представиће нам народе величанствене прошлости и подједнако богате и занимљиве савремености.

Учествују: Амбасадор Краљевине Мароко, Његова екселенција Мохамед Амин Белхаж и доц. др Марко Гагић, Филолошки факултет Универзитета у Београду.

Модерира: Миљана Шурлан Вићентић, Арапски културни центар.

Фото: Промо

Додај коментар: